Educatoarele de la grădinițele din Buzău trebuie să se descurce cu nebunul și să știe cum sare calul

Proiect ambițios de introducere din toamnă a șahului în grădinițele din municipiul Buzău.

„Vrem să facem din Buzău o forță în șahul românesc. Vom dota fiecare grădiniță cu câte zece seturi de șah. Copii vor fi învățați regulile de bază de către doamnele educatoare. În perioada următoare antrenori de șah atât de la SCM Gloria, cât și de la Palatul Copiilor, vor merge prin grădinițele din municipiu pentru a le invita pe doamnele educatoare la cursurile de inițiere-perfecționare. La final, educatoarele vor primi certificate de instructori sportivi. Pe lângă tablele de șah, grădinițele vor fi dotate și cu table demonstrative și cu câte 10 cărți de inițiere în șah”, a declarat Ion D. Popescu, șeful secției de șah de la SCM Gloria Buzău.

Șahul este un sport care dezvoltă, prin joc, logica și gândirea copiilor.

Ideea este ca majoritatea copiilor din noile generații de buzoieni să cunoască a juca șah.

Lărgind baza de selecție, se crează premisa ca ca secțiile de șah ale cluburilor din Buzău să aibă mai mulți sportivi legitimați, iar dintre aceștia unii să aibă aptitudini pentru a face performanță.

Citește și articolul: VIDEO: Așa ceva n-ați mai văzut. Drifturi cu duba aseară în parcarea Kaufland Sud Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Educatoarele de la grădinițele din Buzău trebuie să se descurce cu nebunul și să știe cum sare calul

  • Deși am terminat școala cam de multicel ,îmi amintesc cum jucam șah la orele de sport .Este o inițiativă de toată lauda ,pentru cei mici și nu numai în cazul în care se înscriu la aceste cursuri ,pentru că șahul le dezvoltă mult gândirea și îi face mai competitivi la celelalte ore .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.