„Ei merită cel mai mult. Măcar de la serviciu și până acasă”


Gratuitate la transportul către și dinspre serviciu pentru buzoienii cu salariul minim pe economie sau mai mic.

E ultima propunere a consilierului PNL Liviu Nicu Bănică.

În acest moment în România salariul minim pe economie este 1900 de lei brut și de 1162 de lei net.

„Am mai avut o propunere similară în care am cerut gratuitate totală la transportul cu Trans-Bus pentru salariații cu venituri până în salariul minim pe economie. Solicitarea mi-a fost refuzată. Acum vin cu o nouă idee. Acești muncitori să primească gratuitate doar pentru transportul dinspre și către serviciu. Fie să li se dea un abonament gratuit pe o linie, fie 44 de bilete. Sunt maximum 22 de zile lucrătoare într-o lună, dus-întors înseamnă 44 de bilete. Deci, doar pentru serviciu, nu și pentru a merge în altă parte. Nu mi se pare corect ca un pensionar cu 25 de milioane pensie să meargă gratuit, iar un salariat din ăsta amărât să plătească biletul întreg. Ei merită cel mai mult, pentru ei nu a făcut nimeni nimic”, a anunțat Bănică.

Propunerea acestuia are însă șanse mici de a fi votată.

Executivul Primăriei caută dimpotrivă să reducă numărul gratuităților nu să îl crească pentru a apropia Trans Bus de profitabilitate.

În această notă a fost și limitarea gratuităților pe autobuz acordate pensionarilor, care mai pot merge nelimitat pe o singură linie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Are dreptate armata sau e doar o exagerare ? CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Ei merită cel mai mult. Măcar de la serviciu și până acasă”

 • Pentru ca propunerea să poată fi aplicată, trebuie reformulată în sensul aprobării de către Consiliul local și Executivul Primăriei transport gratuit numai pentru 2 categorii de călători: 1. Elevi și studenți și 2. Persoane adulte, indiferent de vârstă, care fac dovada că realizează venituri lunare mai mici decât salariul minim(sau mediu!) pe economie.

  Răspunde
 • Noi,pensionarii când am muncit nu am avut gratuitāți, cel mult un abonament mai ieftin, așa deci, cei de azi de ce sā meargā gratis ? Erau cumva salarii mai mari ca acum ? Nu. Atunci care este logica ? Nici mācar copiii de atunci nu aveau aceastā facilitate. Ca sā nu mai zic de altele. Gen s-a furat 20 și de ani ce a muncit generațiile trecute ca sā fure unii și alții sā primeascā murā – gurā. Nu e bine.

  Răspunde
 • O idee foarte bună! Eu de ce nu as beneficia de transportul în comun, prin acordarea unor tichete de a merge spre locul de munca, în condițiile în care sunt plătitor de taxe și impozite către stat, implicit Primărie? Sa se transforme in hotărâre de Consiliu local și aprobata!

  Răspunde
 • E imposibil sa ai mai putin decat salariul minim ca angajat. Deaceea ii spune salariul minim, ca nimeni nu poate avea mai putin in mod legal.
  Si propunerea asta cu venituri mai mici sau egale cu salariul minim e o prostie, sunt foarte multi care au doar cativa lei peste si ar fi nedrept sa nu se incadreze ca n-au fix salariul minim.
  Daca vor sa faca ceva corect, scad pretul pentru toata lumea, de ce un angajat cu 1160 sa aiba gratis si unul cu 1200 nu?

  @Ciclop Cum sa propui sa dai bilete gratuite asistatilor sociali? La ce le trebuie asistatilor sociali calatorii daca nu se duc la munca?

  Răspunde
 • De ce pensionarii sa nu platească bilet?
  Cei care au pensii peste 2000 de lei ar trebui să plăteasca bilet intreg.
  De ce trebuie ca noi salariatii să suportăm biletele pentru pensionari?
  Cine sa-l mai voteze pe Toma, daca nu pensionarii?

  Răspunde
 • Primaria ar face bine ca sa limiteze si elevii ca si pe pensionari, ori un traseu nelimitat ori 40 bilete (20 zile de cursuri dus intors). Si sa scada pretul la bilete, poate chiar mai ieftin ca inainte, de ce nu, la 1 leu biletul.

  Răspunde
 • Sa incurajeze elevii si cu mersul pe jos, ca e sanatos… daca la tinerete nu faci miscare la batranete ce o sa faca, o sa cheme ISU sa vina cu macaraua sa ii scoata din casa?

  Răspunde
 • In Europa toata lumea plateste bilet,sunt scutiti doar copiii pâna-n 5 ani!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.