El e polițistul local care se ocupă de mașinile abandonate

Reporterul buzoienii.ro l-a găsit ieri la treabă, pe str. Oltului, pe polițistul local care se ocupă de mașinile abandonate.

Se numește Doinel Vișan și, în fiecare zi, preia sesizările buzoienilor și apoi merge pe teren să investigheze cazul.

„Nu mă laud, dar în cariera mea pe această funcție am contribuit la eliberarea orașului de peste trei mii de mașini abandonate. Cele mai multe cazuri de abandon apar, din păcate, în urma decesului proprietarului. Fie nu există urmași, fie aceștia sunt plecați din oraș ori nu-i interesează de mașină”, a explicat polițistul local.

Pentru a evita greșelile, polițistul local spune că urmează o procedură bine pusă la punct:

„Mai întâi se pune somație pe mașină, apoi la domiciliul proprietarului, după ce se verifică dacă autoturismul are asigurare și ITP valabile. Dacă proprietarul nu își ridică mașina de pe domeniul public, urmează o a doua etapă, cea în care mașina ajunge în parcarea Urbis Serv, iar proprietarul este avertizat în mod repetat că se va trece la casarea autovehiculului. Această casare nu se face mai devreme de șase luni”.

Conform polițistului local a existat un singur caz în care proprietarul unui autoturism suspicionat a fi fost abandonat, și care a ajuns în parcarea Urbis din Parcul Crâng, a fost luat înapoi de proprietar.

„În celelalte cazuri, ținând cont de amendă, dar și de costul cazării, 100 de lei/zi, proprietarii își fac calculul că nu merită a-și mai lua înapoi mașina. După casare, primesc de la noi documentul necesar radierii”.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „El e polițistul local care se ocupă de mașinile abandonate

 • O masina abandonata este langa noua locatie a companiei de apa in Micro 3 aproape de Magazinele Satesti

  Răspunde
 • Daca Statul roman GARANTEAZA dreptul la proprietate prin Constitutie iar gardianul public este doar un functionar care urmeaza o lege ordinara, doar mie mi se pare ca aici e vorba de o incalcare grava a Constitutiei?

  Răspunde
 • Pe stradutele cu case sunt o gramada abandonate, dar de ani de zile nu le-a pus nici macar un afis in geam.
  Verificati pe stradutele cu case unde e cunoscut ca stau diversi membri ai lumii interlope, unde sunt masini abandonate chiar in fata caselor acelor indivizi, si care sunt sarite de politia locala intr-un mod ciudat. Unele n-au nici numar de inmatriculare pe ele si stau de ani de zile abandonate.
  In schimb bine ca pun afise unor masini care chiar sunt cu actele la zi, doar ca proprietarul circula rar cu ele. In spate la Unirii si in Brosteni asa au facut, si erau masini parcate undeva unde nu deranjau pe nimeni, nu lasate pe marginea drumului, ingreunand traficul pe stradutele cu case.

  Răspunde
 • In Micro3, intre blocurile A5, A6 si A4 este o masina de ani de zile nemișcat. Are o somație dar…tot acolo este .Poate o ajutati sa se odihneasca unde trebuie.

  Răspunde
 • unde fac sesizare? ca e una in fata la bloc la mine in Broșteni, pe lângă profi colegiu….
  ori sa o duca la tacsu acasa ori sa o duca la fer vechi ca de mers nu merge cu jaful

  Răspunde
 • Nu printati la ala de mai sus, ies pozele intunecate, nici nu pot fi utilizate, evitati.

  Răspunde
 • Anonimul constituțional, daca o sa vina sa blocheze o intersecție, ca deh, e dreptul lui constituțional, atunci poate îți dai seama ca un drept constituțional nu trebuie sa încalce dreptul altuia, la fel de constituțional. Si anume dreptul de a circula intr-un oraș fara hârburi, panarame de mașini in care si găinilor le-ar fi rușine sa își faca cuibar. Adică cu alte cuvinte, sa vina sa tragă o masina așa cum arata in poze, pe jumate dezmembrata, fără geamuri si numere de înmatriculare, direct in fata casei tale si apoi sa vii aici sa îl aperi.

  Răspunde
 • La 10 metri de stejarul secular care dă numele aleei este un wolksvagen argintiu bandonat fără numere iar mai sus către bl.133, 134 pe aceoași alee la. Nici 50 m o dacie albă cu nr. de Neamț care este a unui lucrător din primărie si care a mai fost reclamat de 2-3 ori. N-a făcut decât să-i schimbe locul de „odihnă”. Cu interes, spor la treabă poliþiei locale!!!

  Răspunde
 • Anonimul este frare cu Bukkk…., dacii liberi, de neatins cand vor ei….

  Răspunde
 • De-aia e ba toma primar, ca are votanti ca de-al de catalin si istetul celalalt care stie el cum e cu rablele…
  Bai mielule, mai intai trebuie definita legal „masina abandonata”, „rabla” sau cum vreti sa ii spuneti. Dupa care trebuie gasita o solutie CONSTITUTIONALA de debarasare de „rablele” adevarate (adica acele autovehicule care se incadreaza in definitia LEGALA). Dar e greu tare sa inteleaga asa ceva niste comunisti ascultatori ca voi….
  Daca nu platesti RCA sau impozit pentru un autovehicul nu inseamna ca e „rabla”, inseamna ca nu il folosesti.
  Si e dreptul tau sa nu folosesti un bun pe care il detii decat atunci cand vrei tu.
  E greu tare sa intelegeti voi, gaini fara cap cu pene rosii.

  Răspunde
 • Să facă cineva un pustiu de bine și să-i spună ciobanului cu vise umede să-și facă noul buster, ăla cu de toate, urgent. Clar, are nevoie!

  Răspunde
 • Unde ai citit asta Pixele ? Pe site-urile de unde ne dai noua texte copy-paste ?
  Uite ca se facura aproape 3 ani si nu moare nimeni de la vaccin…., oaie !

  Bukkkaakee, mergi putin prin tara care a inventat democratia in lume si spune-le de drepturile tale constitutionale de a face ce vrea muschiu’ tau si apoi mai vorbim. Asta, daca nu esti deja pus la pamant, cu catusele pe labe si glock-ul la tampla.
  Tu esti constitutional doar cand vrei tu ceva anume, dar daca vin eu la tine sa fiu constitutional, nu mai e asa corect, asa-i ?!

  Oi.
  Ce sa le ceri…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.