El e tânărul de 18 ani, găsit mort pe fundul lacului din parc

Un copil chinuit, a cărui viață s-a oprit la doar 18 ani.

Vasile Burtea e tânărul zărit azi pe fundul heleșteului din Parcul Marghiloman, chiar sub pod.

Puștiul a fost părăsit de mic de părinți și a fost „crescut” de Protecția Copilului, până în iunie când a împlinit 18 ani. Ultima dată a locuit într-un apartament al DGASPC din cartierul Dorobanți.

Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta Blăjani, iar colegii de echipă îl alintau Messi. Era elev al Colegiului Agricol din Buzău.

Singur pe lume, neajutat de nimeni, e posibil ca tânărul să se fi sinucis, aruncându-se de pe pod în lac. Aceasta e deocamdată cea mai plauzibilă variantă.

Trupul tânărului, scos pe mal de pompieri

Dispariția lui repune pe tapet drama tinerilor care la 18 ani sunt abandonați de DGASPC și grija statului român. Fără casă, masă, o meserie și un loc de muncă, unii dintre ei clachează și încheie tragic drumul prin viață.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „El e tânărul de 18 ani, găsit mort pe fundul lacului din parc

  • DGASPC nu face nimic pentru acesti copii pana la varsta majoratului dupa care se descotorosesc de ei. Mulți dintre angajații acestei instituții sunt niste incompetenți, aduși pe diverse criterii, dar numai de competență nu. Acesti tineri nu primesc sprijin si nici educatie pentru a se integra in societate si ajung sa fie abuzati sau sa comită infracțiuni sau si mai rau, sa se sinucida. Dumnezeu sa-l ierte.

  • Autoritatile fac chiar prea mult pentru ei.
    Nu au copii cu parinti muncitori ce primesc acestia pomana de la stat. Nu ii mai victimizati degeaba ca o duc mai bine decat copii ce au parinti muncitori.
    Unii au parinti dar sunt incadrati in sistem doar pentru a beneficia de multiplele avantaje ale sistemului, ca sa nu munceasca parintii ca sa ii creasca.
    Iar la 18 ani primesc prima de iesire din sistem, nu sunt abandonati, ci recompensati.
    Ca ei s-au obisnuit sa traiasca bine fara sa faca nimic iar cand ajung adulti nu concep sa se duca la munca si vor in continuare pomeni sa o duca bine e problema lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.