El e turcul care la 33 de ani dă de lucru la 20 de buzoieni

„Sunt puțin emoționat. Zilele următoare voi da examen pentru a deveni român. Istorie, geografie, limba română…”

Așa a început dialogul dintre reporter și Gokhan Sagdic.

„Sunt născut la Istanbul. În cartierul Galata. Lângă stadionul lui Galatasaray. Am 33 de ani, dar destinul m-a condus către România. Și către Buzău. Nu cred că voi mai pleca. Îmi place aici și chiar îmi merge bine. De câteva zile am adus-o și pe mama”, mărturisește Gokhan – care știe bine românește.

„Ce-mi place la România cel mai mult ? Faptul că românii nu sunt rasiști. Sunt toleranți și prietenoși, cum nu sunt alții prin Europa. Nu-mi plac în România drumurile, aglomerate și cu gropi”.

La doar 33 de ani, Gokhan dă de muncă la 20 de buzoieni (!). 17 fete și 3 băieți. Are o afacere care-i e dragă și care crește în oraș precum aluatul.

„Am început cu covrigăria și plăcintăria de pe Aleea Trandafirilor. Apoi am deschis magazin și în Piața Centrală, unde facem și pizza. De două luni, am dat drumul și la Mărăcineni. Aici va fi baza, aici am făcut cuptor cu lemne. Aici facem și patiserie, dar și cofetărie”

Simigeria de pe Aleea Trandafirilor (în centru). Prima afacere a lui Gokhan la Buzău
Simigeria – Pizzeria Pancaldi din Piața centrală
Pentru celebrele baclavale, Gokhan a adus la Buzău „meseriaș” de la Stanbul

Șeful fan-clubului Galatasaray din România

Gokhan spune că a crescut în cartierul Galata, la umbra stadionului celebrei Galatasaray. Apropierea de România se datorează într-o bună măsură lui Hagi și Gică Popescu – care au făcut din Galatasay o forță în Europa.

Gokhan se laudă că este șeful fan-clubului Galatasaray din România. Zilele trecute le-a făcut o vizită jucătorilor de la Gloria Buzău.

M-am gândit ca de acum eu să-i îndulcesc pe jucătorii de la Gloria, iar ei, în schimb, să ne ofere victorii dulci etapă de etapă”
Cofetăria Pancaldi de la Mărăcineni
loading...

Un comentariu la „El e turcul care la 33 de ani dă de lucru la 20 de buzoieni

  • Stiti care e problema, in general, cu astfel de oameni? Ca banii investiti provin din afacerile ilegale ale altora. Sunt, cum se zice pe romaneste, „schije” bagati la inaintare. Amaratul e multumit ca are o viata calda, calma, aia-s incantati ca-si spala banii. Nu are Buzaul firme cate exemple de genul asta sunt. La 33 de ani sa fii realizat intr-o tara UE, dupa ce pleci din Turcia cine stie la ce varsta, cu bani de investit intr-o tara europeana cu adevarat – ma refer la legi, asta da poveste de film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.