Elevi în vizită la Stația de Epurare. Galerie foto

Compania de Apă Buzău a demarat proiectul de educație urbană denumit “Ziua Porților Deschise”.

Scopul: conștientizarea și educarea copiilor de toate vârstele privind protejarea mediului înconjurător cât și importanța acțiunilor pe care le întreprindem zilnic.

Prima vizită din cadrul Proiectului au făcut-o elevii clasei a X a de la Liceul de Meserii și Servicii Buzău, specializarea Protecția Mediului.

Însoțiți de dna prof. Ionelia Lință, elevii au vizitat unul dintre cele mai importante obiective ale Companiei de Apă, respectiv Stația de Epurare a Apelor Uzate din Buzău.

Aceștia au fost întâmpinați, în cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate, de colega noastră Florina Năstase, Responsabil sector tratare ape uzate din Compania de apa Buzau, care le-a explicat, pe baza unei prezentări Power Point, tehnologia și principiile de funcționare ale stației, după care i-a condus pe teren, pentru a le arata fiecare etapă prin care trece apa, de la colectare, tratare și până la deversarea în Râul Buzău, lucru care a contribuit la clarificarea procesului de tratare a apei uzate.

In discutia de la finalul vizitei, elevii s-au aratat extrem de încântați de experiența la care au luat parte, de faptul că au dobândit cunoștințe referitoare la procesul de epurare al apelor uzate, dorind ca pe viitor să fie implicați în mai multe proiecte similare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.