Elevii au venit azi la școală, dar au fost trimiși acasă!

Situație nedorită și destul de complicată, azi, la Poșta Câlnău.

Elevii din comună au venit azi dimineață la școală, dar au fost trimiși acasă!

Poarta de acces în școală este închisă cu lacătul!

„Da, așa este. Din păcate, nu avem autorizație de funcționare pentru clădirea școlii după modernizare. Inspectoratul de Stat în Construcții nu ne-a dat avizul pentru că mai avem de plătit o taxă de 160 de milioane de lei vechi. Bani pe care nu-i avem momentan la Primărie pentru că nu ne-a venit bugetul”, a explicat primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu.

Sorin Munteanu, primar: „Eu am informat conducerea școlii de această problemă cu câteva zile în urmă. Am dat și soluția. Mutarea temporară a elevilor la celelalte școli din comună. Dar nu s-a ținut cont de ea, păcat!”.

Șeful IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu, nu (prea) e de acord cu primarul și consideră că la mijloc ar fi o răutate.

„Nu prea înțeleg cum vine asta. În septembrie, la începutul anului școlar, s-a putut învăța în noul corp de clădire modernizat, iar acum nu se mai poate ? Mi se pare ciudat”.

În aceste condiții, cei 180 de elevi din Poșta Câlnău au fost trimiși din nou în fața calculatoarelor (în online) – până se deblochează situația.

CONFLICT

Nu e un secret, între conducerea Primăriei Poșta Câlnău și noua conducere a școlii + Inspectoratul Școlar există un CONFLICT. Primarul Sorin Munteanu n-a fost de acord (în ianuarie) cu decizia Inspectoratului Școlar de a schimba vechea conducere a școlii și „numirea altor directoare, pe filieră de partid și fără experiența necesară conducerii unei școli!”.

SOLICITARE

Acesta e un caz tipic în care Prefectura Buzău trebuie să intervină și să rezolve urgent situația. Cum vine asta, Inspectoratul de Stat în Construcții cere 160 de milioane ca să dea o aprobare ? Mai ales că e vorba de o școală modernizată.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Elevii au venit azi la școală, dar au fost trimiși acasă!

  • Si directorii ceilalti, vechi, nu tot pe filiera de partid erau? Isi pun fiecare oamenii in functii, asta e politica.

  • Sa le fie rusine primarului si inspectorului scolar ! Ce vina au copiii in toata povestea asta ? Niste „vremelnici pe functii publice” isi masoara orgoliile , iar copii trag ponoasele ! N-au minte nici cat copiii ! Rusineee !

  • Din moment ce primarul se apără şi spune că a propus directorului (cel nou, pus de Meiroşu) mutarea provizorie la celelalte şcoli din comună a elevilor, e de neînţeles cum de Meiroşu nu cere explicaţii şi noului director de ce n-a procedat prin această variantă propusă de primar ???! De ce reacţionează cu o oarecare ipocrizie dând de înţeles că musai primarul ar fi de vină pt. situaţia creată ? Directorul ăla nou (sau directoare, ce-o fi numit el acolo) cum răspunde acestei situaţii ? Mă aşteptam ca în articol să văd şi declaraţia noului director al şcolii. Adică nu numai că se victimizează, dar mai şi tace, neluând oficial nicio poziţie, spre lămurirea oamenilor ???
    Crede că astfel va reuşi să-l discrediteze în vreun fel pe primarul Sorin Munteanu în faţa oamenilor din comună ?? Nicio şansă, Sorin Munteanu e unul din cei mai iubiţi primari din judeţ iar asfaltarea (completă chiar) a acelei comune lui i se datorează !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.