Cel mai mare concurs din Buzău. Se desfășoară până în iunie anul viitor

Record de participanți la tradiționalul, de acum, concurs între grădinițele, școlile și liceele buzoiene.

Nu mai puțin de 12 mii de copii sunt implicați, sarcina lor fiind aceea de a strânge acasă – în sacii galbeni oferiți de RER – cantități cât mai mari de reciclabile.

În acest an vor participa în premieră și liceele Alexandru Marghiloman, Tehnologic Grigore C. Moisil și Tehnologic Henri Coandă.

Sacii galbeni trebuie umpluți cu deșeuri reciclabile (hartie, carton, folie de plastic, pet-uri, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak).

Cantitățile predate în fiecare săptămână de fiecare clasă vor fi trecute într-un bon de cântar. Cantitatea minima colectata și predata lunar de fiecare școala pentru acordarea premiilor trebuie sa fie de 1200 kg de deșeu amestecat.

Cantitatea minima strânsă de fiecare școala trebuie sa fie respectata in cel putin 5 luni din cele 8 în care se desfășoară activitatea pentru acordarea premiilor pentru fiecare școala.

1 kg/copil pe săptămână – în medie

Colectarea se va face săptămânal, ceea ce înseamnă că într-o luna se va colecta de 4 ori. Rezultă că în fiecare săptămână un elev trebuie sa aducă în medie 1 kg de deșeuri reciclabile. Centralizarea datelor se va face în ultima săptămână din luna mai 2018, pe baza bonurilor de confirmare emise la fiecare cântărire care vor fi corelate cu fișele finale ale școlilor.

Acordarea premiilor se va face în data de  1.06.2019, iar premiile I, II si III se vor acorda pe fiecare școală, dacă aceasta preda lunar cantitatea minima de 1200 kg!

S-a dat startul la Henri Coandă

Prima școala buzoiană în care RER SUD a demarat activitățile specifice de lansare a proiectului a avut loc la Liceul Tehnologic Henri Coandă la inițiativa doamnei profesor Liliana Lăzăroiu -coordonatoarea proiectului – în prezența reprezentanților elevilor din aproape fiecare clasa.

De remarcat este faptul ca activitatea de lansare a fost una interactiva ăn care elevii nu doar au ascultat informațiile transmise, ci au venit în întâmpinarea concursului cu idei despre modul de desfășurare al proiectului.

Sloganul concursului este „Aplicam ce învățăm! În sacul galben colectăm!”.  Obiectivele vizate sunt creșterea gradului de implicare a elevilor in activitatile de colectare selectiva dedicate deșeurilor reciclabile, dar și diminuarea cantităților de deșeuri menajere generate de unitățile de învățământ.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.