Ce a decis azi judecătorul în procesul lui Boșcodeală

Mai durează. Judecătorul Tribunalului Dâmbovița a anunțat azi că amână cu o săptămână luarea și prezentarea sentinței. Acesta a motivat că nu a apucat să studieze concluziile depuse de inculpați, procuror și partea civilă. În aceste condiții, o sentință ar putea să fie anunțată pe 1 martie.

Solutia pe scurt: Faţă de concluziile scrise depuse de inculpaţi, de partea civilă şi de procuror, la datele de 21.02.2018 şi de 22.02.2018,având nevoie de timp pentru studierea acestora, amână pronunţarea la data de 1.03.2018.
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    22.02.2018


Emoții, azi, pentru fostul primar al Buzăului, C-tin Boșcodeală.

După doi ani de la anunțarea sentinței finale în dosarul Gloria, când a scăpat la mustață de o condamnare cu executare, pentru Boșcodeală se anunță azi sentința în „Dosarul Orizont”.

În acest proces, procurorii DNA îl acuză pe Boșcodeală de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Judecata, pe fond, durează deja de patru ani la Târgoviște la Tribunalul Dâmbovița. Procesul s-a prelungit din cauza întârzierii înfăptuirii unei expertize a terenurilor pe care Boșcodeală le-ar fi luat ilegal, conform DNA, de la Stațiunea Legumicolă.

Mai exact, Boșcodeală este acuzat de procurori că în loc să întregească islazul comunal al municipiului cu 33 de hectare de la ieșirea din Buzău spre Ploiești (zona pasarelei Nehoiu – terenuri ale SC Seribuz SRL) – așa cum a indicat Ordinul Prefectului – a modificat hârtiile cu complicitatea directoarelor de la Oficiul de Cadastru și de la Agenția Domeniilor Statului (decedată între timp).

Astfel în loc de terenurile fostei ferme de creștere a viermilor de mătase de la ieșirea spre Ploiești, Primăria Buzău s-a împroprietărit cu 33 de hectare la ieșirea spre Mărăcineni. Terenuri mult mai valoroase imobiliar, care aparțineau Stațiunii Legumicole și care, conform procurorilor, nu puteau fi retrocedate întrucât aveau un statut special, fiind destinate cercetării.

Soluția așteptată azi este pe fond și ar putea urma alte luni sau, mai degrabă, ani, de judecare a apelului.

Vestea bună pentru Boșcodeală este că verdictul final se va da după 1 martie 2019, când vor fi trecut cei trei ani de la prima condamnare, cu suspendare, în Dosarul Gloria.

Astfel că poate spera ca și a doua condamnare, în caz că nu va fi achitat, să fie una tot cu suspendare.

loading...

5 comentarii la „Ce a decis azi judecătorul în procesul lui Boșcodeală

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.