Emoții mari pentru Boșcodeală! În zece zile e gata!

Reîncep emoțiile pentru fostul primar al Buzăului, C-tin Boșcodeală.

După doi ani de la anunțarea sentinței finale în dosarul Gloria, când a scăpat la mustață de o condamnare cu executare, pentru Boșcodeală se anunță un nou verdict în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Peste 10 zile, judecătorul Tribunalului Dâmbovița va anunța soluția în dosarul Seribuz – SCDL – Orizont, în care procurorii DNA cer pentru Boșcodeală șapte ani de închisoare.

Procesul se judecă deja de patru ani pe fond la Târgoviște și a îmbătrânit din cauza întârzierii înfăptuirii unei expertize a terenurilor pe care Boșcodeală le-ar fi luat ilegal, conform DNA, de la Stațiunea Legumicolă.

Mai exact, Boșcodeală este acuzat de procurori că în loc să întregească islazul comunal al municipiului cu 33 de hectare de la ieșirea din Buzău spre Ploiești (zona pasarelei Nehoiu – terenuri ale SC Seribuz SRL) – așa cum a indicat Ordinul Prefectului – a modificat hârtiile cu complicitatea directoarelor de la Oficiul de Cadastru și de la Agenția Domeniilor Statului (decedată între timp).

Astfel în loc de terenurile fostei ferme de creștere a viermilor de mătase de la ieșirea spre Ploiești, Primăria Buzău s-a împroprietărit cu 33 de hectare la ieșirea spre Mărăcineni.

Terenuri mult mai valoroase imobiliar, care aparțineau Stațiunii Legumicole și care, conform procurorilor, nu puteau fi retrocedate întrucât aveau un statut special, fiind destinate cercetării.

Joi, 22 februarie, judecătorul de la Dâmbovița a anunțat că va da în sfârșit sentința:

„Amână pronunţarea la data de 22.02.2018, la solicitarea avocaţilor inculpaţilor şi parţii civile în vederea formulării de concluzii scrise”.

Evident, soluția este pe fond și ar putea urma alte luni sau, mai degrabă, ani, de judecare a apelului.

Vestea bună pentru Boșcodeală este că verdictul final se va da după 1 martie 2019, când vor fi trecut cei trei ani de la prima condamnare, cu suspendare, în Dosarul Gloria.

Astfel că poate spera ca și a doua condamnare, în caz că nu va fi achitat, să fie una tot cu suspendare.

4 comentarii la „Emoții mari pentru Boșcodeală! În zece zile e gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.