Emoții pentru cele 60 de taxatoare de pe autobuze. Îngrijorare și printre pensionari. Iată de ce

În aceste zile se desfășoară licitația pentru achiziționarea de către Trans-Bus Buzău a sistemului e-ticketing.

Duplă implementarea e-ticketing, toți călătorii vor trebui să-și procure cartele magnetice sau carduri de călătorie, iar la urcare vor trebui să le treacă prin validatoarele montate în fiecare autobuz. 

Introducerea noului sistem modern, valabil în toate orașele civilizate din Europa, va avea ca o primă consecință desființarea celor 60 posturi de taxatoare de pe autobuze.

Aceasta nu înseamnă că ele vor fi disponibilizate integral, unele dintre ele urmând a fi relocate în funcție de nevoile societății de transport.


Câte călătorii gratuite vor primi pensionarii ?

După implementarea sistemului, cel mai probabil, se va limita și numărul de călătorii gratuite ale pensionarilor. 

Fiecare pensionar va primi un card care va fi alimentat lunar cu un anumit număr de călătorii.

Deocamdată se fac diverse scenarii dacă numărul călătoriilor gratuite pentru pensionari va fi de 20, 30 sau mai mult.

„În câteva zile se va încheia licitația de pe SEAP și vom ști firma care ne va livra validatoarele și camerele video care vor fi montate pe autobuze. De asemenea, la sediul nostru vom avea un centru de monitorizare unde se vor capta imaginile din fiecare autobuz. Vom ști exact, pe fiecare autobuz, în orice moment, câți călători sunt și câți și-au validat călătoria. Pentru a putea circula legal fiecare călător va trebui să-și procure fie o cartelă magnetică,  fie un card. Cel mai probabil vom înființa mai multe puncte în oraș de unde călătorii să și le poată achiziționa. În perioada următoare, se va decide și asupra numărului de călătorii gratuite pentru pensionari și elevi”, a anunțat Gică Toader, directorul Trans-Bus Buzău.

Citește și: Le-au cumpărat! Iată detalii despre cele 15 noi autobuze ale Trans-Bus. Vin din Olanda

Intenția municipalității este ca Trans-Bus să ajungă a se autofinanța pentru a nu mai primi zeci de miliarde de lei vechi anual ca subvenție.

În plus, pentru a se accesa fondurile europene necesare achiziției a 30 de autobuze Euro 6, dar și pentru asfaltarea unor străzi importante din Buzău, e necesar ca societatea să ajungă pe profit.

De aceea, în curând, total sau parțial, din oraș va fi eliminat sistemul maxi-taxi, urmând ca serviciul de transport public să fie efectuat doar de autobuzele Trans-Bus.

Deja s-au achiziționat alte 15 autobuze second hand după cum buzoienii.ro a scris AICI, iar până la finele anului vor mai fi cumpărate încă 15. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Emoții pentru cele 60 de taxatoare de pe autobuze. Îngrijorare și printre pensionari. Iată de ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.