Emoții și suspans! Victorie obținută în ultimul minut!

A fost cel mai greu, dar și cel mai frumos meci din acest campionat pentru echipa buzoiană de rugby.

Buzoienii au marcat eseul victoriei în minutul 80, la capătul unei faze superbe, cu balonul purtat de stânga la dreapta până la aripa C-tin, care l-a culcat în terenul de țintă.

Mâini ridicate în tribună, strigăte de bucurie și gustul dulce al victoriei. De la 14-16 s-a făcut 19-16.  „Stejarii” au câștigat in-extremis un meci pe care l-au început prost. Fundașul Bâsceanu, în nota echipei (mediocru în prima repriză, dar lăudabil în a doua) a și transformat astfel că scorul final a fost 21-16.

Cei aproape trei sute de spectatori au plecat mulțumiți, au văzut rugby de calitate, dar jucătorii au trebuit la final, pe teren, criticile severului antrenor:

„Ați jucat slab astăzi. Am câștigat la final, dar nu sunt mulțumit. Cred că nici voi nu sunteți mulțumiți. Dacă tot venim la meci, ar trebui să punem osul. Luni când ne vedem facem analiza video a meciului”, le-a transmis Merșoiu.

După plecarea antrenorului, jucătorii, strânși ciorchine, au avut propriile discuții.

„Da, am jucat mai slab, dar e bine că am câștigat. Se întâmplă să mai prinzi și o zi proastă”, a spus căpitanul de echipă.

Deși au marcat primii (3-0 lovitură de pedeapsă), buzoienii au fost mai slabi decât adversarii în prima jumătate de oră. Sucevenii au marcat eseu în minutul 6 (transformat) și apoi încă unul în minutul 21. Se mai adaugă  o lovitură de pedeapsă și în minutul 30 scorul era 3-16!

Biciuiți de pe margine de Merșoiu, din acest moment „stejarii” au început să joace, iar balanța să se încline înspre gazde. Cu trei minute înainte de pauză, buzoienii au marcat primul eseu și s-a făcut 8-16.

În repriza a doua, gazdele au marcat în 15 minute două lovituri de pedeapsă, s-au apropiat la două puncte (14-16), după care a început căutarea eseului izbăvitor. Gazdele au beneficiat de două lovituri de pedepsă, dar Merșoiu a cerut „tușă” pentru forțarea eseului. „Erau de pe stânga, iar Bâsceanu le-ar fi ratat”, a explicat antrenorul.

Din fericire, „Dreptatea” a fost la meci, iar în ultimul minut buzoienii au fost în stare să marce eseu. Două lucruri mai trebuie precizate. Unu: stejarii au jucat mai slab întrucât le-au lipsit cei mai buni doi jucători, uvertura Nițu (cununia civilă) și pilierul Baraulea (plecat din țară cu o problemă urgentă). Doi: oaspeții n-au mai marcat niciun punct din minutul 30!

Mai jos sunt prezentate mai multe fotografii de la meci, declarațiile de la final și înregistrarea completă a celor două reprize:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.