Episodul se va repeta și mâine


După zgomotul produs de trecerea avioanelor cu reacție, urechile buzoienilor trebuie că au recepționat și mai multe bubuituri care s-au auzit în oraș.

Pentru cei îngrijorați facem precizarea că acestea au fost controlate.

E vorba de 21 de salve de tun trase de artileriștii buzoieni pe terenul de fotbal din incinta unității militare din Bariera Ploiești.

Astăzi s-a consumat doar o probă, urmând ca evenimentul să se repete mâine în cadru oficial cu prilejul evenimentului internațional de la Buzău.

Ultima oară când în România s-a tras 21 de salve de tun a fost pe 16 decembrie la funeraliile Regelui Mihai.


Obiceiul de a se trage 21 de salve de tun provine din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile, dar a devenit uzual în secolul al XVII-lea. Prin descărcarea tunurilor, o navă de război care se apropia de un ţărm străin îşi dovedea astfel bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat.

Iniţial erau trase 7 salve de tun de pe nave, întrucât, de obicei, pe o navă se aflau 7 tunuri. Dar, este posibil ca şi semnificaţia specială, astrologică şi biblică a numărului 7 să fi avut influenţă în stabilirea acestui număr.

Tunurile de pe uscat puteau trage cam de 3 ori mai multe salve de tun, faţă de cele de pe nave, având o cantitate mai mare de muniţie la dispoziţie.

loading...

Un comentariu la „Episodul se va repeta și mâine

  • M-am bucurat f. mult ca am fost anuntata sa intru pe internet sa vad tot ce a fost astazi la Buzau. Cu toate ca sant din Bz. nu eram pe faza cu tot ce s-a pregatit azi pentru ziua de maine, cand va iesi in strada f.f. multa lume. Mai ales noi care stam in apropierea zonei, de langa parcul Crang si VOM VEDEA DEFILAREA CU ARMATA. Imi pare f. rau ca personalitatile din Bucuresti nu sant in bune conditiuni sa vina cu drag la noi la Buzau.
    Multumesc d-nului care m-a anuntat azi sa intru pe internet sa urmaresc imaginile .D.F.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.