„Era îmbrăcată, în poziție fetală, în valiza aruncată în apa toxică”. Se fac teste ADN

Livia Florentina Bunea (Buga, după numele de fată) a fost profesoară de limba franceză la Școala din Cochirleanca înainte de a pleca în Cipru.

„Am fost coleg cu ea atât la liceu, la Eminescu, cât și la facultate, la Ploiești. Ea a absolvit secția de limbi străine. Am dat împreună apoi și examenul de titularizare la Buzău. Ea a mers la școala din Cochirleanca. La un moment dat a găsit un post mai bun, de profesoară în Cipru. Apoi a lucrat și ca translatoare acolo”, ne-a spus azi un cunoscut de-al Liviei.

Conducerea școlii din Cochirleanca a confirmat informația, ea predând la școala nr. 2 din localitate, dar și la Roșioru. Livia a copilărit într-un bloc turn din Micro III.

Conform poliției cipriote, românca „a fost găsită îmbrăcată, în poziție fetală, într-o valiză aruncată pe fundul lacului. Trupul se afla în stare avansată de descompunere, identificarea vizuală fiind imposibilă. Pentru a confirma identitatea ei așteptăm rezultatele testelor ADN și histopatologice. Pentru cercetarea lacului s-au folosit roboți care au scanat terenul. Apoi au intervenit scafandrii”.

Duminică, pe fundul aceluiași lac cu apă roșie (aici a funcționat o mină de cupru) scafandrii au găsit și a doua valiză. Pentru că trupul era mai mic, se bănuie că ar fi vorba de fiica Liviei, o fetiță de 8 ani – Elena Natalia – în momentul crimei.

Cele două valize au putut fi găsite în urma depoziției scrise a criminalului. Confruntat cu dovezi irefutabile și stresat de ancheta prelungită și „plicitistoare”, Nicos Metaxas, militarul de 35 de ani, și-a recunoscut crimele. Acesta a scris zece pagini în care a dat detalii despre cele șapte victime din care doi copii (patru filipineze, o nepaleză și cele două românce). În acest fel, s-a aflat unde au fost aruncate cadavrele Liviei și fetiței.

Polițiști acuzați de indiferență și xenofobie

Din informațiile ajunse până acum în presă pare că Livia și fiica ei au fost primele victime (vara anului 2016). Un cunoscut de-al Liviei din Cipru s-a plâns presei locale că nici măcar n-a fost chemat să dea o declarație la poliție după ce a anunțat telefonic cele două dispariții.

„Polițiștii au spus că probabil Livia a trecut cu fetița în partea turcă a insulei. Altceva n-au mai făcut”, a reclamat acesta.

Astfel, s-a ajuns la proteste în stradă ale ciprioților care au acuzat polițiștii și procurorii de indiferență și xenofobie. Ulterior, șeful poliției a fost demis, iar ministrul justiției a demisionat.

Opinia publică susține – în mod logic – că dacă ucigașul ar fi fost prins după asasinarea buzoiencei nu s-ar mai fi ajuns și la suprimarea asiaticelor.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Era îmbrăcată, în poziție fetală, în valiza aruncată în apa toxică”. Se fac teste ADN

  • Dumnezeu sa o ierte! O profesoara deosebita cu o personalitate minunata! Drumul de la vise la implinirea acestora pentru Livia, s-a terminat departe de casa sub bratele unui calau!
    Dumnezeu sa o ierte si pe micuta Elena care si-a insotit mama in ceruri asemenea unui inger pazitor asa cum si ea i-a fost pe pamant fetitei!
    Cum e posibil ca dupa doi ani de framantari ale celor cunoscuti , cei indreptatitit sa faca ceva, nu au facut. Metehnele balcanice care au dus la o asemenea tragedie trebuie aspru pedepsite de societatea civila din Uniunea Europeana!

  • “dovezi irefutabile” Cred ca duci lipsa!:))) cum sa scrii asa ceva mai omule?

  • Pentru ‘VIF’ : Poate ca termenul de ‘irefutabil’ ti-a dat de inteles ca e vorba de ceva licentios,indecent,imoral,dar definirea exacta a termenului o puteai gasi si intelege daca deschideai DEX-ul.Unde ai fi citit ca ‘irefutabil’ inseamna ‘care nu poate fi combatut,respins,de necombatut,absolut convingator’. P.S – Este adevarat ca DEX-ul nu este la indemana tuturor,dar e totusi necesar pentru cei cu lacune de cunoastere a intelesului unor termeni ai limbii romane.Tereaca,o fi avand el alte ‘pacate’,dar nu cred ca a fost rau intentionat sau necunoscator al termenului folosit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.