„Era s-o pățesc!”

Mesajul, avertisment, ne-a fost trimis de un cititor.

„Era s-o pățesc. Ca pieton. Am traversat trecerea de pietoni înspre Poarta Crângului. După lăsarea întunericului. Când am pășit pe trotuar mi-a trecut prin față, la câțiva centimetri un biciclist. Avea viteză, dacă ne ciocneam ieșea rău. Când m-am uitat mai bine am văzut că aproape de bordură e pistă de biciclete. Deci, biciclistul nu avea vină. E o situație ciudată, riscantă, pentru mine ca pieton. Dacă rămân pe stradă mă calcă mașina, dacă pășesc pe trotuar mă poate lovi bicicleta!”

Pieton: „Înainte de a vă suna pe dvs. am vorbit și cu un amic, polițist la rutieră. Mi-a spus că pista e amplasată corect, aproape de bordură. Nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situație. Vor analiza și ei această speță, să vadă ce e de făcut”.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Era s-o pățesc!”

 • Bicicliștii trebuie sa aibă semn cu cedează trecerea in apropierea trecerii de pietoni.

  Răspunde
 • În primul rând, toți participanții la trafic trebuie să fie f atenți. Dacă am prioritate, asta nu înseamnă că tai și spânzur! Știm cu toții că la noi nimic nu este corect făcut! Sfatul meu, atenție sporită, prudență din partea tuturor:șoferi, pietoni, cicliști și bicicliști. O faceți pt voi, nu pt alții.
  Mulțumesc!
  P. S. Că tot veni vorba de Crâng… Reportere, ce se mai aude cu/de castelul de apă? Cel vechi, primul de altfel… Se va dărâma si el ca multe alte construcții?
  Mulțumesc

  Răspunde
 • asa e cind lucrurile sunt facute la norma si sa dea bine. in alte state civilizate nu vezi asa ceva, pistele de biciclete sunt facute pe calea de rulare si daca se poate comune cu transportul in comun, asta unde nu exista spatiu pe trotuare.

  Răspunde
 • Am avut ocazia să merg in Germania (Dresden),pista de biciclete pe trotuar si traversarea pe lângă trecerea de pietoni Tot spunea neamtu’ să nu mergem pe pista chiar dacă nu se vedea vreo bicicletă.Nimic, nimic, dar si când au trecut doi cu bicicleta cu o viteza.. Nu ai ce căuta pe pista de biciclete, suntem in România si nu prea ne plac schimbările că asa ne-am învățat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.