„Erau și copii prin preajmă!”

Cititorii buzoienii.ro ne-au trimis imagini cu atacul unui urs la Mânzălești petrecut la miezul zilei.

În clipul de mai jos se văd două capre care intră în fugă în curte, urmate de un urs.

Ulterior, proprietarul iese în fața casei cu o coasă.

„E grav! În apropiere erau copii la scăldat în apa Slănicului. Vă dați seama ce nenorocire putea ieși dacă ursul se ducea la ei?”

„Nu se mai poate așa! Trebuie să se întâmple o tragedie pentru ca politicienii să schimbe legile ca urșii să poată fi împușcați imediat?”

Noaptea trecută, un urs a mâncat dintr-un porc (viu încă) de 240 de kg în gospodăria unui buzoian din satul Recea, comuna Bisoca.

Vecinii au sărit cu drujbe și motocoase pentru a îndepărta ursul din gospodăria omului.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „„Erau și copii prin preajmă!”

 • Cu legislația statului cred că s-au lămurit mulți români. Formularea stat de drept este doar o lozincă. În cazul urșilor statul se face că plouă. Populația afectată direct și indirect are doar o singură opțiune: să rezolve singură problema. Înființarea de potere, în afara cadrului legal, care să vâneze urșii.

  Răspunde
 • Activistii….unde sunt activistii ???!!!
  Aaa, stai maaa….la Mall, beau cafelutza la terasa :))))

  Răspunde
  • Ursii sunt specie protejată de lege. Dar se pare că atât autorul articolului cât și comentacii de serviciu habar nu are de înseamnă „animal protejat de lege”

   Răspunde
   • Bai intelighentule, ca altfel nu pot sa-ti zic, pai bai savantule, „comentacii” spun doar ca acolo unde legea e stramba, tembela si phootoota nu trebuie sa stam ca prostii sa ne manance salbaticiunile protejate, le facem felul si cu asta basta.
    „Animal protejat de lege” defineste animalul pe cale de disparitie (la nivel mondial sau national) si/sau intr-o alta situatie care-i pericliteaza existenta ca specie. Ursul, dupa cum se poate vedea cu ochiul liber, este foarte departe de a fi in vreun pericol.

    Dar tu n-ai cum sa intelegi asta, tu stii „cu legea”, chestii, baliverne, c@c@t de urs. Protejat, normal.

    Sa nu uitam de mistreti, la fel de periculosi dar nu atat de mediatizati din cauza ursilor.
    Ursi si mistreti doar la zoo si in mezeluri!

    Răspunde
 • Eu as organiza, gratuit, pentru ONG-istii astia de tin cu ursul, tabere de recreere(la cort) pe la munte, fix in zonele acestea prin care Mos Martin isi face de cap. Sa-i vad atunci cam ce parere mai au!

  Răspunde
 • Intr-o democratie functionala, cum ne c@c@m pe noi ca avem, majoritatea este cea care ia decizia, asa-i?

  Majoritatea la nivel national in anumite probleme, la nivel judetean in alte probleme si la nivel local in problemele locale.

  Asadar, se intreaba oricare cetatean cu mai mult de doi neuroni, cati si pe unde sunt toti acesti „activisti de mediu”, „salvatori de planete” de au mereu castig de cauza?

  Ursul de la Manzalesti, ursul de la Parscov, ursul de la Hales, ursul de la Merei (chiar asa, ce de ursi aparuti brusc, fix cand ministrul mediului era un secui) reprezinta probleme locale ale Manzalestiului, Parscovului, Halesului si Mereiului. Asadar comunitatile acelea trebuie sa decida ce se va intampla cu ursul care nu sta ca ursul pe teritoriul salbaticul al ursului si defileaza prin localitatile antementionate.

  Poate ca daca ar exista si in Romania conceptul de „comunitate” si n-am mai fi asa batuti in cap, ca natie, primarii impreuna cu cine ar mai fi necesar ar gasi o metoda eficienta de a trimite ursii la cele sfinte. Pentru ca, nu-i asa, doar nu sunt numarati si marcati cu numere de serie. Dar nu-i cap si fix legea aceasta tembela a salbaticiunilor este (probabil) singura lege respectata in Romania.

  Pe scurt : impuscati dracu’ ursii. Cand Statul nu face nimic pentru cetateni inseamna ca Statul este inutil.

  Răspunde
 • @OaiaPisleag:

  Hai la cort in Manzalesti. E super funny ! Si poti citi din lege, mangaiat fiind pe cap de un ursuletz zambitor, simpatic si cu blanitza moale, asa cum crezi tu ca e din fotoliul tau moale de acasa.
  Hai !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.