Escrocherie care vă lasă imediat fără zeci de euro

Captura de ecran (vezi mai jos) ne-a fost trimisă de o buzoiancă.

„Atenție, buzoieni, la aceste apeluri. De fapt, nu sunt apeluri, ci doar beep-uri de la un număr din Muntenegru. Dacă faci greșeala de a suna înapoi te vei trezi cu milioane de lei de plată la factură. Escrocheria asta a mai fost folosită în urmă cu câțiva ani, văd că a revenit acum. Deci, nu sunați înapoi dacă nu e numărul unui cunoascut”, ne-a scris o cititoare buzoienii.ro cu rugămintea de a-i informa și avertiza pe buzoieni cu privire la această fraudă.

Cum funcționează escrocheria

Metoda este simplă: ”clientul” primește un ”beep” de la un număr din străinătate, iar atunci când acesta este apelat intervine un robot telefonic.

Mesajele telefonice înregistrate, transmise în limba engleză, vin din partea unor așa-zise birouri de credite sau case de avocatură, fiecare minut fiind taxat cu sume ce pot ajunge până la 60 de euro.

Cei care folosesc ”cartela” rămân rapid fără ”credit”, iar abonații se trezesc cu facturi încărcate de zeci și chiar sute de euro prin această metodă de înșelăciune.

Cei păcăliţi sunt buni de plată. Compania de telefonie nu are cum să îi despăgubească şi nici măcar poliţia nu îi poate ajuta. E aproape imposibil să dea de urma escrocilor.

Recomandare. Cititorii acestui articol ar face bine să-i avertizeze pe cunoscuții/rudele mai în vârstă ori pe cei care pot fi ușor păcăliți

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.