Este cel mai mare bloc construit în Buzău după ’90 


Este, ca volum, cel mai mare bloc construit în Buzău după ’90.

Constructorii trag tare în aceste ultime zile de toamnă pentru a-l termina la exterior și a putea lucra apoi pe durata iernii la interior.

E vorba de cel mai înalt bloc (P+8) din cartierul Orizont.

„E deja vândut în proporție de 80%. Anul viitor, în prima lui jumătate sper, noii proprietari se vor putea muta în el. E, ca să zic așa, „Perla Coroanei” acestui cartier. Va fi un plus pentru imaginea Buzăului, pentru că va da bine la intrarea în oraș dinspre Mărăcineni”, a precizat Ionel Gagu, directorul firmei Concas, cea care a construit Cartierul Orizont.

Construcția blocului a început efectiv la începutul acestui an, iar termenul de finalizare este, conform panoului informativ, septembrie 2019.

Vor fi opt etaje de locuințe, iar la parter spații comerciale.

Nu e singurul bloc care se construiește acum în Buzău.

Un imobil S+P+5 se ridică începând cu luna iulie pe strada Frăsinet (vezi foto alăturat).

Proprietar e firma Mecan Construct, deținută de fostul consilier județean Dumitru Dobrică, iar ideea inițială e ca apartamentele și garsonierele să nu fie vândute, ci închiriate.

Rămâne de văzut dacă ideea va fi una de succes în Buzău. Și aici firma care execută lucrarea (Voinea Construct) trage tare pentru a închide blocul pe exterior până la venirea gerului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Încă patru străzi rezolvate. Campania continuă. Iată unde se mai lucrează  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Este cel mai mare bloc construit în Buzău după ’90 

  • Blocurile alea de la Orizont sunt construite aiurea rau, prea in buza DN E85, si mai vor sa faca si spatii comerciale la parter, sa vezi ce blocaje o sa se faca dupa ce vor parca clientii masinile direct pe prima banda pe DN E85, ca locuri de parcare acolo nu au nici cat sa acopere nevoia pentru locatarii din blocuri. O sa ajunga si zona aia ca si DN E85 de la iesirea spre Spataru, unde prima banda e ocupata de masini.

  • Despre blocul de pe strada Frasinet sau mai exact de pe strada locotenent Colonel Gheorghe Iacob nr 2 (aceasta este adresa din acte a terenului) al firmei Mecan Construct SA (Dumitru Dobrica) si construit de Voinea Construct SRL, sa va duceti acolo sa vedeti si sa documentati cat de stramb e construit, e turnat betonul stramb peste tot, se vede cu ochiul liber asta. Acum cat inca nu e placat cu polistiren sa se mascheze viciile de constructie.
    Si nu o zic doar eu, ci majoritatea care au vazut blocul, si eu am aflat asta de la cineva si cand m-am dus acolo m-am convins ca asa este.

  • cum a obtinut acel teren asta e interesant de vazut pt patronul blocului de pe frasinet?
    pt orizont ce sa zic initial s a zis ca acolo nu se va mai construi nici un bloc, dar peste noapte s a decis sa se mai faca unu. ii inghesuie ca pe conserve!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.