Este imaginea zilei! Buzoienii așteaptă acest moment de 12 ani! Iată ce se întâmplă de azi!

Fotografia alăturată este imaginea zilei la Buzău.

Descrie un moment așteptat de 12 ani de buzoieni.

În această dimineață s-a deschis cu adevărat șantierul la Podul de la Vadu Pașii, închis circulației rutiere după inundațiile din 2005.

Muncitorii și-au amenajat azi tabăra la intrarea pe pod, iar la această oră se desfășoară deja lucrările de decopertare a asfaltului de pe pod.

Podul vechi va fi ușurat de considerabil de podeaua de deasupra tablierului, urmând ca deasupra să fie puse doar niște foi de tablă pentru circulația pietonilor.

Problema e că în curând, muncitorii de la Integral, firma care execută lucrarea vor închide podul inclusiv pentru circulația pietonilor.

O situație nedorită pentru localnici, care ar mai putea ajunge la Buzău doar cu mașinile.


Punte pietonală pentru câteva luni ?

Salvarea ar putea veni de la CJ Buzău:

„Studiem posibilitatea ca pe durata în care podul va fi închis să amenajăm o punte pietonală peste râu. Nu putem să-i lăsăm pe oameni așa”, a anunțat săptămâna trecută șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu.


După ce se vor fi terminat lucrările la podul vechi, care va rămâne exclusiv pietonal, se vor începe lucrările la noul pod rutier, care nu va mai avea și trotuar.

Înmânarea autorizației de contrucție de către primarul din V. Pașii către constructor

„Domnul Vasilescu de la firma Integral m-a anunțat deschiderea șantierului de la V. Pașii. În acte, termenul pentru finalizarea lucrării e de 24 de luni. Dar domnnul Vasilescu mi-a promis că anul viitor, în decembrie, se va face inaugurarea noului pod rutier. Deci, în decembrie 2018 vor trece din nou primele mașini între V. Pașii și municipiul Buzău. Noul pod ar fi putut fi  terminat mai devreme, dar trebuie început cu cel vechi. Altfel, n-ar mai fi avut pe unde să bage macaralele ca să lucreze la cel vechi. Noul pod pentru mașini se va construi la doar cinci metri de cel vechi, care va rămâne doar pietonal”, a precizat pentru buzoienii.ro primarul din V. Pașii, Gh. Firon.

Citește și articolul: Iată data exactă de la care buzoienii nu vor mai plăti apa de ploaie

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Este imaginea zilei! Buzoienii așteaptă acest moment de 12 ani! Iată ce se întâmplă de azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.