Este prima trecere de pietoni de acest fel din Buzău. Iată unde a apărut

Trecerea de pietoni este puțin supraînălțată față de nivelul carosabilului.

Scopul este cel de a-i face pe șoferi să încetinească înainte de a intra pe zebra alb-roșie.

Noua trecere de pietoni prevăzută cu buton a apărut pe strada Frăsinet, între cele două treceri vechi care au fost desființate.

Modificările au fost generate de accidentele dese, unele cu consecințe grave, petrecute în zonă.

După instalarea semaforului cu buton se speră că șoferii vor fi mult mai atenți și nu-și vor mai permite să circule cu viteză.

Nici pietonii, care trebuie să apese pe buton și să aștepte culoarea verde, nu se vor mai arunca pe zebră cu capul înainte, fără o minimă asigurare, cum se întâmpla înainte.

Deocamdată, amenajarea nu este încheiată. Semafoarele sunt pe culoare galben intermitent și urmează să fie setate pentru o funcționare normală orele următoare.

Mai e de lucru și la amenajarea unor treceri corespunzătoare de pe carosabil pe trotuar, lucrarea nefiind încă finalizată.

Cele două treceri de pietoni, de la intrarea spre parcarea Kaufland și de la aleea de aprovizionare a supermarketului, au fost desființate.

Marcajul de pe carosabil a fost vopsit cu negru, iar de o parte și de alta a străzii s-au postat acele garduri pe care este atașată inscripția „trecere de pietoni desființată. ”

Citește și articolul: CJ Buzău a început asfaltarea pe un drum județean important

De notat că pietonii au posibilitatea de a apăsa pe buton atât pe ambele părți ale zebrei, dar și în scuarul din mijloc în caz că schimbarea culorii semaforului îi va surprinde pe trecere.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.