„Eu am plătit, dar prieteni de-ai lui din sat stau acasă!”

„Azi am plătit abonament pentru fiul meu. La firma lui Voicilă. 160 de lei pentru o lună. Să meargă la liceu la Buzău”.

Telefonul i-a fost dat reporterului buzoienii.ro. de un cititor din Poșta Câlnău,

„Noima apelului meu e asta: eu am plătit, că am de unde, dar prieteni de-ai lui din sat, nu. Părinții sunt săraci, asistați social unii din ei, și n-au de unde. Urmarea: abandon social. Rămân cu 8 clase!”, a continuat cititorul– care a încercat să tragă un semnal de alarmă.

Unde-i buba

Problema e că transportatorii privați nu sunt de acord cu tariful/kilometru stabilit de guvernul Câțu prin OUG.

Aceștia vor o sumă mai mare, în primul rând, și, în al doilea rând, nu au încredere în guvernul Câțu că va avea bani să deconteze abonamentele elevilor („nu sunt prinși bani în buget pentru așa ceva!”, susțin ei).

De aceea, deși guvernul Câțu a dat OUG, transportatorii privați eliberează abonamente elevilor – doar cu bani!

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare, dacă se va mai întâmpla ceva.

Normalitate în județul Buzău e (doar) la Trans Bus, care transportă gratuit atât elevii din orașul Buzău, cât și pe cei din aria de operare a ADI.

Domnu’ Gică Contra, Avramescu PNL Buzău, ce facem, domnule, tocmai la Trans Bus-ul lui Toma lucrurile merg lis, iar la dvs. cu guvernul liberal sunt probleme ? Dar, „expertul în administrație” va găsi rapid o soluție miraculoasă. Sau nu, iar de Avrămescu rămâne doar cârcoteala și miștoul la adresa altora ?

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Eu am plătit, dar prieteni de-ai lui din sat stau acasă!”

 • Cât e subvenția primăriei la TransBus? Nici Avrămescu dar nici voi…

 • Subvenția este diferența dintre costul real ( cu cheltuieli umflate) și cât vrea Primarul să coste călătoria. Nu este o sumă fixă. Una e pentru oraș, alta e pentru zonele adiacente ( mai mare aici, prietenii știu de ce). În principiu subvențiile tăiate pentru că nu erau bune au fost înlocuite cu alte subvenții care sunt foarte bune pentru că au autor cunoscut pentru bunătatea lui. Unele subvenții tăiate că nu erau bune (s-au uscat bine în 2 ani) vor fi bune de pus pe foc la iarnă de cei care nu pot plăti gazul.
  Gratuit de la Primărie!

 • Țăranii romani sa lase bautura și statul la birt și sa muncească. Ai copii, ai responsabilități. Dar de, cum sa investești în educația copilului când acest lucru se vede abia peste 20 de ani. Mai bine sa nu ți lipsească bautură, țigară și telefonul. Pun pariu ca toți au telefoane deștepte.
  Mentalitate de prosti care se complac în sărăcie. E nevoie de forță de muncă peste tot dar e mai plăcut sa stai degeaba! Vor munca doar de șefi dacă se poate ca parca nu toată lumea a început de jos și a câștigat puțin la început.

 • Ce tot stați la întins mana și cerut bani de la stat, de la primar?
  La muncă. Dacă nu vrei sa ți trimiți copilul la școală și 160 pe luna ți se pare mare sacrificiu, îl ții acasă și l înveți sa spargă semințe și sa bea bere. Sigur găsește tăticu bani sa i ia o rabla de mașină sa se plimbe copilul

 • N-avem lumina pe strada an cartierul micro14 str aleea constructorului nr3 an fatablocurilor 29 sc A Si B

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.