„Eu am traversat în fugă, pe roșu”

„Eu am traversat în fugă, pe roșu. Nu depun plângere penală împotriva conducătorului auto Adrian Mocanu, nu am pretenții materiale, nu solicit eliberarea unui certificat medio-legal”.

Aceasta fost depoziția Ramonei Aur, tânăra lovită pe trecerea de pietoni de mașina deputatului Adrian Mocanu.

În baza spuselor victimei, procurorul de caz Gheorghe Cornescu a clasat dosarul de vătămare corporală din culpă.

Extras din ordonanța de clasare a cauzei

În ciuda mărturiei victimei, care are posibilitatea de a spune orice, imaginile surprinse de camera de bord a unui participant la trafic dovedesc că impactul s-a produs totuși pe culoarea roșie a semaforului (vezi VIDEO mai jos).

La fel de adevărat e că victima a început probabil traversarea de pe trotuarul dinspre clubul No Limit (Bd. Unirii e prevăzut acolo cu scuar) pe roșu și că Adrian Mocanu n-a dorit să producă accidentul, ci doar a fost neatent, cum i se poate întâmpla oricărui șofer.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Eu am traversat în fugă, pe roșu”

 • A intervenit împăcarea părților. Este perfect legal.
  Cu siguranță, Mocanu i-a dat bani victimei sale.

 • Ei ași! De unde să-i dea bani victimei sărăntocul ăla? A muncit el la viața lui undeva?

 • Conform legislatiei dlui Mocanu i se va retine permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile. Se poate afla aceasta informatie?

 • Se poate pune. Dar, dacă a intervenit împăcarea părților, atunci când a existat o vătămare corporală, conducatorului auto respectiv i se poate reține permisul de conducere pe o perioada cuprinsă între 60 și 90 de zile, în funcție de decizia procurorului, confirmată de judecător, dacă fapta s-a comis prin încălcarea unei norme legale ce întrunește elementele constitutive ale unei contravenții, pentru care legea prevede retinerea permisului de conducere. Dar, în această speță, femeia spune ca ea a traversat pe rosu, exonerandu-l astfel de orice vină pe Mocanu.

  P.S. Personal, cred ca Mocanu a trecut pe rosu.
  P.P.S. Totuși, filmarea respectivă nu este foarte clară, nu cuprinde toată lățimea bulevardului. Nu ar fi fost luată în calcul de niciun judecător.

 • „Ajutat de doi polițiști locali aflați în zonă” – FALS!!! Nu așa s-a întâmplat în realitate. Cei doi gardieni publici se aflu pe trotuar și au observat ca o mașină a lovit un pieton. L-au recunoscut pe Mocanu după ce a coborât de la volan și a urcat-o în mașină sa pe victima, după care a plecat. Cei doi gardieni nu au intervenit, nici nu aveau competenta materială să o facă, nu l-au ajutat pe Mocanu în niciun fel. După ce Mocanu a plecat, unul dintre gardieni a sunat la dispeceratul lor, care a anunțat Poliția. Însemna că cei doi gardieni și-au schimbat declarațiile inițiale, adică au mințit.
  În ordonanță de clasare nu se spune nimic despre părăsirea locului faltei fără încuviințarea organelor de poliție. Polițiștii locali, foști gardieni publici, angajați ai primariei, nu sunt asimilați organelor de politie la care se face referire în textul de lege. Localii nu sunt polițiști.

 • Vlad, aia nu poate fi considerata parasirea locului accidentului pentru ca s-a facut in scopul de a transporta rapid o victima la spital.
  Tu maine daca te accidenteaza unu ai vrea sa stea langa tine sa se uite cum mori cu zile sau ai vrea sa te transporte la spital rapid?
  Sa nu fim ipocriti totusi.

 • Anonimule tu asa ai invatat la scoala de soferi ,se spune ca : daca nu ai cu ce sa trimiti victima la spital respectiv ,o alta masina sau salvare ………. doar atunci duci tu victima la spital si te intorci de urgenta la locul faptei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.