Eveniment, luni seară, în municipiul Buzău. „Atunci se va aduce în rond!”

Eveniment luni seară în noul rond din fața gării CFR din Buzău.

„Luni seară vom monta aici locomotiva Malaxa din 1936 din patrimoniul cultural național. Locomotiva a fost înfrumusețată, va fi un punct de atracție nu doar al acestei intersecții, ci și al Buzăului. ”, a anunțat primarul Toma.

Toma: „Toată zona va fi înfrumusețată. Vom asfalta în următoarele săptămâni Bd. 1 Decembrie și trotuarele de pe Republicii. Promit!”
Aceasta e locomotiva care va fi așezată în mijlocul rondului

Atenție, pentru cei care afirmă în mod greșit că Primăria Buzău a cheltuit mulți bani pentru acest proiect. „Bunicuța” nu a costat Primăria Buzău niciun leu, nici măcar primenirea acesteia. Locomotiva este proprietatea CFR, municipalitatea cheltuind doar pentru amenajarea soclului pe care va fi așezată luni seară.

Tot în rondul din fața gării CFR se va amplasa un planiglob care va marca faptul că orașul Buzău este cel mai mare din România situat fix pe paralela de 45 de grade.

„Vom pune în valoare descoperirea profesorului Alexandru Boroiu de la Univ. din Pitești că prin Buzău trece paralela care împarte emisfera nordică în două. Buzăul e cel mai mare oraș din Europa și al doilea din lume, după un oraș din China”, a explicat Toma.

Descoperirea prof. Boroiu ține cont de faptul că Pământul este turtit la poli astfel că – în realitate – paralela de 45 de grade ar trece prin orașul Buzău și nu prin Smeeni (cum s-a considerat până acum).

loading...

Un comentariu la „Eveniment, luni seară, în municipiul Buzău. „Atunci se va aduce în rond!”

  • Ar trebui demarate lucrarile la strada Transilvaniei, artera care face lrgatura cu principala zona turistica a judetului , dar primaria se ocupa de planiglob

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.