Exces de zel sau omul și-a făcut datoria ?

Un buzoian, Ștefan, i s-a plâns primarului, acuzând un comportament „abuziv” al polițistului local Viorel Irimia.

„Duminică la ora 17.00 mă aflam cu familia în Parcul Crâng. În centrul parcului am fost oprit de dl. Viorel Irimia, polițist local. Am primit amenințări cu amendă pe motiv că nu purtam mască. Menționez că eram în spațiu public deschis și nu eram singura persoană care nu purta mască. Oare să fie un abuz? S_a ajuns la amenințări din partea dumnealui încât copilul a început să plângă. Se poate vedea pe camera domnului polițist dacă o avea pornită. Vă mulțumesc”.

Acesta a fost textul reclamației adresate primarului. Rămâne acum ca dvs. să apreciați dacă a fost vorba de un abuz sau, dimpotrivă, dacă polițistul local doar și-a făcut datoria (și, eventual, merită a fi felicitat pentru asta).

Comunicat Poliția Locală Buzău

„În activitatea desfășurată, polițiștii locali (în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 – privind respectarea masurilor de protecție) au în vedere avertizarea/recomandarea către cetățenii care nu respectă aceste măsuri.

În cazul prezentat de dumneavoastră, cetățeanul a fost avertizat verbal în mod repetat, cu recomandarea de a purta masca de protecție.

De asemenea, a refuzat să comunice datele pentru stabilirea identității sale, drept pentru care a fost sancționat contravențional:

1) pentru refuz de legitimare conform Lg.61/1991 și

2) pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Lg.55/2020.

Din imaginile surprinse de body cam, reiese faptul că nu au fost minori de față.

Vă aducem la cunoștință că în primul trimestru al acestui an au fost aplicate un număr de 478 sancțiuni pentru purtarea măștii de protecție din care 355 au fost avertismente”.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Exces de zel sau omul și-a făcut datoria ?

 • Am fost martor la scena. Cetățeanul imediat a replicat ca numai pe el îl vede, in condițiile in care cei doi polițiști locali atrăgeau atenția tuturor care nu purtau masca. Iar cetățeanul, dacă tot face pe istetul, ar trebui sa știe ca masca e obligatorie și in spațiul deschis.
  PS Copilul s-a speriat mai mult de țipetele lui taica-su fiindca polițistul s-a comportat normal, dar avem de-a face numai cu cetățeni care cred ca au doar drepturi, nu și obligații

  Răspunde
 • Cum sa fie abuz? Legea e clara. Abuz ar fi fost daca te obliga sa iti porți chiloții pe post de mască. Si acum pe bune, primarul Toma ce sa facă ? Sa iti dea o decorație care sa ateste ca esti victima opresiunii politice?

  Răspunde
 • Dacă ținem cont de reacția poliției in cazul petrecerii de la Gura Calnaului, polițistul local a facut un mare abuz. Am văzut nunți sparte de polițiști în această pandemie, dar ce am vazut la petrecerea organizată de Tess la Gura Calnaului, nu s-a întâmplat decat in judetul Buzău. Rusine poliției buzoiene in frunte cu șeful ei. Poliția locală este no name, ilegală și plină de pilosi semianalfabeti.

  Răspunde
 • Ce scrie in lege ?
  Din cate stiu masca este obligatorie chiar si in aer liber. Atunci cum poti cataloga ca si abuz aplicarea legii?

  Răspunde
 • niște ,, tractoriști” , ajunși pe pile in regimul BOSCODEALA , mari funcționari publici…..

  Răspunde
 • Ștefan Viorel se numește gardianul public din imagine. Nu este prima dată când este reclamat. Omul îl înjura pe Toma pe unde poate. În timpul liber gardianul este dresor de câini.
  Pe de altă parte, cetățeanul „abuzat” ar trebui să poarte masca regulamentar.
  Azi am fost în Crâng cu fii mei și erau destui cetățeni care nu purtau mască deloc, dar nici urmă de gardienii publici. Domnule Toma, ce facem?

  Răspunde
 • Sa stiti ca e strigator la cer faptul ca sunt politisti locali cu pensie de la stat si salarii/retributii tot de la stat! Vi se pare normal?!? Eu zic ca nu, exista nedreptati dureroase si nimeni nu da socoteala! Pacat, mare pacat!

  Răspunde
 • Cum să reclami un om care îşi face doar datoria ???!
  Cum să reclami un om care spre binele nostru, al celorlalţi cetăţeni, i-a atras atenţia acelui cetăţean IRESPONSABIL, adevĂrat PERICOL PUBLIC, asupra unui fapt absolut necesar şi obligatoriu ??!
  Cum să reclami un om care e un exemplu de RESPONSABILITATE şi SERIOZITATE al instituţiei pentru care lucrează ?????! Dovadă atât prin spiritul datoriei pe care l-a dovedit, cât şi prin simpla sa înfăţişare (uitaţi-vă la el, are acest domn faţă de om care agresează în vreun fel pe cineva ??! mie mi se pare că NU ! ba din contră, dincolo de faptul că e un angajat corect, arată a şi bun familist). Şi da, omul se mai cunoaşte şi după faţă !
  CELE MAI SINCERE FELICITĂRI ACESTUI DOMN că i-a atras atenţia individului !

  P.S. – Nu îl cunosc deloc, habar n-am cine e (ca să nu creadă unii că sunt vreun coleg de-al lui ori vreun apropiat cu interesul de a-i lua apărarea).

  Răspunde
 • de ce există polițiști locali ieșiți la pensie,angajați tot la primărie,alooooo,bugetul,ce facem cu el?

  Răspunde
 • @Dumitru = Ștefan Viorel.
  Viorel, ce faci, te pupi singur? Elena Udrea mai făcea așa…
  Numai angajat și familist model nu este acest gardian local.

  Răspunde
 • Domnu’ Dumitru….(Irimia mascat),eu te știu ca iti place sa te lauzi singur,dar acum chiar ai sărit calul,băiatule…!
  Lasa sa te laude alții,cu toate ca nu prea are cine….

  Răspunde
 • În ce lege specifică portul măștii? Văd că sunt mulți legiști aici.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.