Exclusiv. Aprobare de la armată pentru un nou terminal!

Pas important înainte pentru ca la Boboc pe lângă aeroportul militar să se înființeze și un terminal civil pentru călători și marfă.

„Am obținut avizul armatei. Am vorbit direct cu generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Armatei. Cunoaște foarte bine Buzăul și situația de la Buzău, știți că a fost patru ani șeful armatei de la Buzău. E convins și el că înființarea inclusiv a unui terminal pentru marfă și călători la Boboc ar putea ajuta la dezvoltarea orașului și județului Buzău. Cu acest aviz mergem mai departe până la obținerea unei Hotărâri de Guvern în acest sens”, a anunțat primarul C-tin Toma.

După emiterea hotărârii de guvern, trebuie găsită sursa de finanțare pentru realizarea efectivă a terminalului.

„Urmărim toate variantele. Proiectul poate fi finanțat direct de guvern, dar căutăm și alte surse. O variantă posibilă e să luăm banii de la Banca Mondială. Le-am prezentat cele 7 proiecte de dezvoltare a Buzăului, printre care și cel privitor la aeroport. De aceea e important ca buzoienii să acceseze în număr cât mai mare acea pagină deschisă special pentru Buzău de Banca Mondială”, a adăugat Toma.

De notat că aeroportul de la Boboc a mai fost folosit pentru transportul de marfă și chiar de călători din străinătate (de exemplu la venirea militarilor străini pentru parada de pe Calea Eroilor), dar atunci s-a deplasat o echipă de la vamă la aerodrom.

Înființarea terminalului civil pentru marfă și călători ar aduce o șansă în plus municipiului și județului Buzău de a atrage investiții străine.

Rugămintea primarului e ca buzoienii să acceseze ACEST LINK (CLICK AICI) și de  a întocmi lista cu cele zece proiecte selectate în ordinea pe care o doresc. Mai multe accesări ale site-ului Băncii Mondiale înseamnă mai multe șanse de finanțare.

 1. Transformarea unei părți a aeroportului militar Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transport persoane și cargo;
 2. Construcție Centura de Est Buzău;
 3. Înființarea unei piețe de gross și a unui centru de logistică cu depozite frig, pentru legume-fructe;
 4. Înființarea unui parc industrial;
 5. Realizarea Centrului de recreere și sport Parcul Tineretului;
 6. Tranformarea Pădurii Crâng de 182 ha în parc;
 7. Reabilitarea și amenajarea Domeniului Marghiloman.

Pe lângă cele 7 proiecte ale Primăriei Buzău și CJ Buzău a putut insera trei obiective importante pentru dezvoltarea județului:

8. Drum expres DX5 ( Siret) Buzău-Focșani
9. Drum expres Muntenia Găești-Ploiești-Buzău-Brăila;
10. Modernizare cale ferată Ploiești-Focșani.

E important ca buzoienii să voteze în număr mare pentru ca proiectele de la Buzău să obțină un punctaj cât mai bun.


top proiecte

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ca să nu cazi. Ce trebuie să faci. Câți buzoieni au ajuns la operațieCLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Exclusiv. Aprobare de la armată pentru un nou terminal!

 • Iar legat de discuția cu generalul Ciuca mi se pare inutilă, atât timp cât guvernul Dragnea – Dancila l-a pus pe făraș ! Crezi că ar mai conta în vreun fel această discuție la nivelul actualului guvern ? Eventual domnul primar poate cere susținerea președintelui Iohannis care i-a acordat sprijin în continuare lui Ciuca ! Interesant nu ?

 • Daca tot se face si podul de la vadu pasii si terminalul la boboc de ce nu sar face si drumul pe langa calea ferata..Gara Boboc vadu pasii buzau..sar evita E85 drumul mortii sisar reduce la jumate distanta plus ca sar prelua si restul de trafic din toata zona

 • Proiectele sunt foarte interesante, mai puțin interesant este faptul ca primarul Toma cere bani la Banca Mondiala. A cere bani la Banca Mondiala înseamnă a indebita și a vinde Judetul Buzău pe cel puțin 100 de ani. 7 proiecte din 10! Și străzile expres care nu sunt nici măcar autostrăzi de ce nu au fost aprobate? Și dacă nu sunt străzi cum se poate face transport di dezvoltarea economiei? Economia unei regiuni, unei tari, se face prin schimb de mărfuri, care înseamnă transport, care înseamnă STRĂZI/ AUTOSTRĂZI!!! Infrastructura unei tari înseamnă dezvoltarea ei!

 • Ar fi o chestie extraordinară dacă s-ar realiza acest lucru (aeroportul !), nu numai pentru Buzău şi județul Buzău, dar şi pentru toată zona adiacentă județului.
  Eu sunt un român, rezident în străinătate, dar nu vorbesc doar pentru mine. Ştiți câte persoane din județele învecinate Buzăului (Brăila, Galați, Vaslui) trăiesc în strainatate?!? Mii…!!! Imaginați-va doar atât, un zbor între Italia (unde sunt rezident) şi România (Bucureşti-Otopeni) durează în medie 1 oră şi 45 minute, este cel mai rapid şi mai economic mijloc de transport care este preferat din ce în ce mai multă lume..!
  Ştiți câte afirmații de genul : „Mai mult mă costă biletul de transport, din Bucureşti la mine acasă (Buzău, Galați, Vaslui, Brăila..!), decât cel de avion…!!!” sau ” Mai puțin fac din Italia în România, decât in Bucureşti pâna la mine acasă..!”, am auzit?!? Mii…!!!
  Gândiți-vă că toate astea se va intampla la Buzău… Ar fi ceva extraordinar..!!!

 • Vise nene! Cu ceva ani in urma armata ceda un teren iar primăria trebuia să construiască un cartier rezidential la marginea Crângului. Nu s-a făcut nimic. Acum aceeași armata promite o pista pentru avioane, iar primăria construiește un aeroport! Gogoși electorale!…Nu m-ar mira sa aflu că primăria dorește să facă o rampă de lansare pentru nave cosmice…

 • Vorbim sa nu adormim , asta e !!!!! vrem sa vedem si noi avizul ala !!!!!
  Sau e doar din gura ???

 • Domnule Tereaca vrem sa vedem si noi documentul , nu aruncam asa cu vorbe. O zi buna

 • Dar dezvoltarea aeroportului Boboc intra in grija primariei Buzau?

 • Voiam sa va intreb asa ca fapt divers, munincipiul Buzau este intr-o stare PERFECTA, totul este la dunga, deci putem face aeroport ca mna in rest e bine.

 • Si oameni din gara bobocu ce facem cu iei va întreb ce faceți cu noi ne darimati casele si ne dati în drum

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.