Exclusiv! Când se va închide podul de la Mărăcineni. Recunoaștere oficială: „Va fi groaznic!”

Un oficial al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a dorit să-și păstreze anonimatul, i-a declarat azi reporterului buzoienii.ro câteva lucruri importante în legătură cu situația podului de la Mărăcineni.

Sunt două vești proaste. O speranță s-a năruit. Aceea că lucrările s-ar fi putut efectua doar pe o bandă și că nu se va închide complet firul spre orașul Buzău.

De asemenea, varianta înființării unui pod de pontoane este considerată riscantă.

„Podul de pe relația Rm. Sărat – Buzău va fi închis imediat după Paște. Constructorul ar fi vrut s-o facă mai devreme. Dar știm ce dificil va fi de trecut pe acolo într-o perioadă obișnuită, de Paște ar fi fost o nebunie. De aceea constructorul a fost rugat să amâne închiderea podului până după 10 aprilie”.


„Zilele trecute s-a spulberat o speranță de-a noastră. Că firma care execută lucrarea de consolidare a podului de pe relația Rm. Sărat – Buzău va putea lucra pe o bandă, lăsând-o pe cealaltă deschisă traficului. Ni s-a comunicat că nu se poate, vor fi închise ambele benzi”


„E necesară înființarea unui semafor. Altfel cei care vin dinspre Valea Slănicului pe DJ203 K n-ar mai putea intra pe pod. Se va pune semafor, cei care vin dinspre Poșta Câlnău vor avea din când în când roșu pentru a putea să treacă și cei care vin dinspre Căpățânești”.


„Suntem rezervați în privința unui pod de pontoane în amonte de actualul pod. În 2005, această variantă a fost mai degrabă un fiasco. Dacă avem o primăvară ploioasă și ne vom trezi deodată că râul Buzău se va umfla și va pune în pericol podul de pontoane ?”.


„Sunt convins că pe durata celor 3-4 luni de lucrări va fi groaznic. Dar n-avem ce face. Din păcate, nu există nici podul de la V. Pașii, o parte din trafic ar fi fost direcționat pe acolo”

Citește și articolul: EXCLUSIV! Biletele Trans-Bus vor avea CINCI CULORI de la 1 martie. Iată de ce s-a luat această decizie

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Exclusiv! Când se va închide podul de la Mărăcineni. Recunoaștere oficială: „Va fi groaznic!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.