EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu asfaltarea șoselei de la Buzău prin Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni și V. Vodă

Veste proastă primită vineri de CJ Buzău, dar și de buzoienii interesați de modernizarea DJ203 K.

E vorba mai exact de șoseaua de la Buzău prin Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni și V. Vodă până la Podul Muncii (37 km).

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a decis anularea deciziei CJ Buzău de atribuire a lucrării către francezii de la Eurovia (vezi documentul de mai jos).

E în fapt, conform documentelor consultate de reporterul buzoienii.ro, pentru a doua oară când CNSC anulează anunțul de atribuire.

Prima dată CJ Buzău i-a anunțat câștigători pe francezii de la Eurovia/Vinci în iunie 2017, după un an de la lansarea licitației la care s-au înscris nu mai puțin de 15 firme/consorții interesate.

În septembrie, în urma contestațiilor formulate de pierzători, CNSC a anulat atribuirea și a dispus reluarea procedurii.

În ianuarie 2018, CJ Buzău a făcut o a doua atribuire, tot către Eurovia/Vinci. Din nou, pierzătorii au reclamat nereguli – legate în primul rând de oferta considerată prea mică a Eurovia, acuzată că asfaltul propus e prea ieftin! Vineri,  CNSC a considerat contestația justificată și a dispus anularea celei de-a doua atribuiri și reluarea procedurii.

Citește și articolul: „Domnu’ Tereacă, ia veniți! Au înflorit lalelele lui Toma! Sunt și albe și albastre”. De fapt, nu sunt lalele

Acest lucru înseamnă că lucrările de refacere a covorului asfaltic de pe DJ203 K nu vor începe cu siguranță în această primăvară. Speranțele se îndreaptă acum către vară-toamnă, în caz că viitoarea atribuire, a treia, nu va fi din nou contestată și anulată. Anul acesta, în mai se vor împlini doi ani de la lansare procedurii pe SEAP de atribuire a lucrării.

„Îmi pare rău, dar n-avem ce face, asta e procedura legală. Firmele se constestă unele pe altele, se dau în judecată, își caută reciproc nod în papură. De asta e necesară modificarea legislației, astfel încât aceste proceduri să nu dureze cu anii. Eu sper că prin iunie, iulie să înceapă lucrările la DJ203 K”, a precizat Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău

Valoarea estimată a lucrării este de 18 milioane de euro.

Citește și articolul: Iată când se dau invitațiile la marele spectacol de muzică populară de la Buzău. Botgros, Paladi, Leșe, Benone etc.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu asfaltarea șoselei de la Buzău prin Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni și V. Vodă

 • Greu la deal , cu boii mici .

 • Ma surprinde felul in care o decizie in alb, atasata articolului, poate sa explice modalitatea de anulare deciziei de atribuire a executarii proiectului de reabilitare a DJ 203 K, tronsonul Maracineni – Vintila Voda. Cine a contestat decizia de atribuire? Consiliul a emis o decizie probabil, ce numar are? din ce data este?
  Totodata, Curtea de Apel Ploiesti, in 9 noiembrie 2017, a respins cererea de contestare castigatorului mult discutatelor licitatii. Ce mai prevaleaza? O decizie in justitie este anulata de cine….? Sunt de presupus a fi multe persoane interesate de acest drum si nu stiu ce sa mai faca pentru a castiga cine trebuie, iar noi stam fara drum de ani si ani de zile.
  Doresc o documentare serioasa a acestei probleme si sa ne informati corect despre decizia “adevarata”, caci cea atasata nu ne spune nimic. Trebuie sa stim si noi cine sunt acele firme care contesta de fiecare data orice. Dupa primele mele evaluari, fara sa pot ajunge in detalii, se pare ca in spatele acestor contestatii este o firma foarte mica, specializata in pavarea trotuarelor, cu sediul intr-o locuinta prin Bucuresti, sector 2, s a m d.
  Mi se pare corect ca beneficiarul proiectul ar trebui sa fie foarte transparent, sa informeze opinia publica precis, cu subiect si predicat, din ce cauza se tot amana acest obiectiv major, care ar trebui sa deserveasca in jurul a 50.000 de locuitori, si agenti economici ai judetului. Aproape toate drumurile judetene au fost modernizate, mai putin acesta, cel mai mare din judet. De ce oare?
  Ce sa mai vorbim despre pret, care se ridica la cca 22.300.000 lei vechi per metru liniar!!!!! Da ati inteles corect pentru un metru, adica de patru ori mai mic decat un metru nou de autostrada cu acelasi grad de dificultate.
  Va urma sigur imediat o noua contestare, mai ales ca au fost initial 15 ofertanti, va dati seama cat v-a dura atribuirea si apoi executia!!! Pot-ul este foarte mare.
  Ce sa mai vorbim de reteaua de gaze, canalizare, toate pentru aceeazi zona a judetului, Maracieni – Valea Slanicului?
  Astept cu nerabdare detaliile necesare, in masura in care, evident, le puteti obtine.
  Multumesc anticipat.

 • Domnule Președinte al CJ Bz, sunteți la Putere, dispuneți de o majoritate confortabilă în legislativ, aveți 7 Parlamentari de Buzău, nu știe nici unul să scrie un proiect de modificare a Legii achizițiilor publice în sensul eliminării acelor prevederi abuzive, obstrucționiste care permit întârzierea cu anii a proiectelor de investiții în infrastructură? În anii trecuți vă lăudați cu legea retribuirii suplimentare a cadrelor medicale din bugetele locale, pe care o atribuiați oricui, numai celui ce o promovase, nu.Fiți sigur că geamgiul acela modest, o făcea și pe asta a achizițiilor, fiindcă cerea ajutorul celor care se pricep. Cereți-l și dvs., lăsați fudulia deoparte, că trece mandatul și tot la bariera legii achizițiilor vă opriți!

 • De 10 ani se tot asfalteaza…..și cred că o să mai dureze 10….la fiecare mandat ni se spun aceleași minciuni……se pare k se asteapta un nou mandat sa ne imbrobotiti iar cu aceleași promisiuni…..O SA AVETI O MARE BILĂ NEAGRĂ dacă nu vă țineți DE CUVÂNT

 • De 10 ani se tot asfalteaza…..și cred că o să mai dureze 10….la fiecare mandat ni se spun aceleași minciuni……se pare k se asteapta un nou mandat sa ne imbrobotiti iar cu aceleași promisiuni…..O SA AVETI O MARE BILĂ NEAGRĂ dacă nu vă țineți DE CUVÂNT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.