EXCLUSIV! Cum vor circula elevii cu autobuzul de la 1 martie. Vești bune pentru școlarii de la țară, dar și din oraș

Buzoienii.ro a anunțat astăzi la ce soluție s-a oprit conducerea Primăriei Buzău în cazul gratuităților acordate pensionarilor la transportul cu autobuzele Trans-Bus.

Exact de aceleași facilități vor beneficia și elevii.

„Elevii care învață la unitățile de învățământ din municipiul Buzău vor avea de ales, ca și pensionarii, între două variante. Fie să primească un abonament gratuit pe un singur traseu, fie să achite 33% dintr-un abonament pe toate liniile. Un astfel de abonament costă 90 de lei, deci elevii îl vor cumpăra pentru doar 30 de lei. Aceste variante vor fi propuse pentru aprobare consilierilor locali în ședința ordinară de pe data de 15 februarie. Există și posibilitatea care în urma ședinței să apară și unele modificări”, a declarat pentru buzoienii.ro, Garofița Iordache, șefa Departamentului Transporturi din Primăria Buzău.

Citește și articolul: Când se va deschide noul LIDL din Bariera Ploiești. Iată răspunsul oficial al companiei

De notat, că după foarte mulți ani de discriminare a elevilor de la țară, Primăria Buzău a a decis să elimine această nedreptate:

„De aceste abonamente vor beneficia și elevii din mediul rural care învață în municipiul Buzău. Și ei vor putea opta pentru una din cele două variate”, a anunțat Garofița Iordache.

Citește și articolul: Ghinion! A rămas fără mașină în cinci minute. Incident, azi, în curtea spitalului. CLICK AICI

O altă veste bună pentru toți elevii, indiferent dacă sunt de la țară ori din oraș, e că abonamentele vor fi valabile și în timpul vacanțelor și nu doar pe durata școlii, cum a fost până acum.

Ședința de Consiliu Local va avea loc joi, 15 februarie, astfel încât Trans-Bus să o poată pune în practică până la 1 martie.

Trans-Bus urmează să înființeze în municipiul Buzău în jur de 12 tonete de unde se vor putea procura abonamentele și cumpăra biletele de călătorie.

Tot de la 1 martie, costul unei călătorii se va majora de la 1,5 la 2 lei.

Citește și articolul: EXCLUSIV! Iată cum vor circula pensionarii din Buzău cu autobuzul de la 1 martie! Distribuie ca să afle cât mai mulți!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „EXCLUSIV! Cum vor circula elevii cu autobuzul de la 1 martie. Vești bune pentru școlarii de la țară, dar și din oraș

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.