EXCLUSIV. DOUĂ „BOMBE” CE STAU SĂ EXPLODEZE ÎN CURTEA RAM. SOCIETATEA DE TERMOFICARE ÎN PERICOL

UPDATE

Verdictul final în procesul dintre ANAF și RAM Buzău a fost amânat pentru 16 martie. Pe fond a câștigat ANAF.

Zi decisivă pentru viitorul RAM. Două bombe stau să explodeze în curtea societății de termoficare. Una s-ar putea detona azi, cealaltă în curând. Deocamdată, nu știm care dintre ele e mai distrugătoare. Dar iată despre ce e vorba.

SE AȘTEAPTĂ SENTINȚA DE LA JUDECĂTORI

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptat verdictul final în procesul în care ANAF cere de la RAM plata a 180 de miliarde de lei vechi, bani proveniți din neplata TVA în anii din urmă. Dacă pierde procesul, RAM va avea conturile blocate și riscă insolvența și apoi falimentul în condițiile unui situații financiare și așa precare.


DOAR 40 DE MILIARDE SUBVENȚIE DE LA PRIMĂRIE FAȚĂ DE 250 ÎN ANII TRECUȚI!

A doua bombă se referă la suma pe care Primăria Buzău o va aloca în 2017 ca subvenție pentru micșorarea prețului gigacaloriei către populație. Dacă în anii din urmă s-au prevăzut câte 250 de miliarde pe an, în 2017, conform informațiilor obținute de buzoienii.ro, suma ar fi doar de 40 de miliarde de lei vechi!  

În aceste condiții, prețul gigacaloriei și, implicit, al facturilor plătite de buzoieni se va majora considerabil cu începere de la 1 aprilie. Și nu este deloc o păcăleală.

În primă fază buzoienii conectați la RAM vor simți această creștere la facturile pentru apa caldă, urmând ca din iarna viitoare să plătească mult mai mult pentru căldura din calorifere. 

Din fericire până în iarna viitoare mai e timp ca buzoienii să decidă dacă rămân la RAM sau își montează centrală de apartament.

Primarul C-tin Toma e decis să taie considerabil din subvenția către RAM pentru ca banii astfel economisiți să fie folosiți pentru dezvoltarea orașului.  

Auraș Tereacă

 

loading...

6 comentarii la „EXCLUSIV. DOUĂ „BOMBE” CE STAU SĂ EXPLODEZE ÎN CURTEA RAM. SOCIETATEA DE TERMOFICARE ÎN PERICOL

 • Centrale isi pun cine isi permit iar restul ce fac? Nu ganditi bine domnilor.Gasiti o rezolvare sa sufere cei datornici nu toata lumea.

 • De acord cu D-nul Prmar, odata si odata, trebuie luat Taurul de coarne !

 • Domnul primar stie ce face.
  Sunt una-doua-noua firme din Grup Romet foarte capabile sa le vanda buzoienilor centrale de apartament.
  Credeti ca a venit la primarie sa-i ajute pe cetateni?
  Nicidecum…
  Daca pune termoficarea pe butuci, s-a scos… 15000 de potentiali clienti in tot municipiul.
  Capisci?

 • Știu că domnul primar i-a invitat pe cei de la RAM să obține acreditările necesare pentru montarea de centrale.

 • Bravos primare, Metallurgica, Fum, IAS-urile din jurul Buzaului, Urbis(nepotelul) RAM,….. Pai to ce mai faci, vopsesti gardurile cu copii Sangeorzan de la liceu(sic)!

 • Caracatița Boșco-ram-ecogen(+ecogen term) moare greu. Multă lume „cinstită” e supărată, dar n-avem cum să-i ajutăm, tot învățul are și dezvăț! Cât despre gogorița că Toma le va pune buzoienilor un pistol cu apă la tâmplă ca să cumpere centrale de unde vrea el, când magazinele sunt pline doldora de centrale produse prin Europa, fabulați cât vreți, băieți, dar mai puneți-vă pofta-cui de bagabonțelile boșcodiste. Fie și prea târziu, după 20 de ani de ghidușii pe bani publici, buzoienii au reușit, totuși, să înlăture, măcar din primărie, dictatura neamului prost.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.