Exclusiv. Iată cu cât se va scumpi gigacaloria către populație de la 1 aprilie

Primarul C-tin Toma a răspuns azi întrebării formulate de reporterul buzoienii.ro și a anunțat care va fi prețul gigacaloriei pentru populație cu începere de la 1 aprilie.

„Am stabilit prețul la 280 de lei cu TVA. Deci, va fi o creștere de aproape o sută de lei, de la 185 de lei cât au plătit buzoienii până acum. Eu zic că e bine, suportabil de către populație. E o scumpire, e drept de 55%, dar existau și scenarii mai rele, atât pentru RAM, cât și pentru consumatori. Prețul real al gigacaloriei este de 438 de lei. Mai trebuie ținut cont încă de un lucru. Primăria trebuie să achite și o datorie de 4 milioane de euro în contul RAM-ului la ANAF. E vorba de cota de TVA neplătită în anii din urmă și pentru care ANAF a dat în judecată RAM și a câștigat zilele trecute la Înalta Curte. Deci, iată ce belele îmi vin pe cap din urmă, de la vechea administrație” a precizat Toma.

În condițiile acestei scumpiri de 55%, buzoienii vor decide dacă vor mai rămâne la RAM sau vor investi câteva zeci de milioane de lei vechi în achiziția unei centrale termice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.