Exclusiv! Iată cum a fost aranjată Sala Sporturilor pentru concertul de mâine! Foto și video din urmă cu câteva minute

Au rămas mai puțin de 24 de ore până la cel mai aristocratic spectacol găzduit de orașul Buzău cel puțin în ultimii ani.

Marți, de la ora 19.00, la Buzău va concerta Johann Strauss Ensemble cu spectacolul denumit „Concert de crăciun – Best of Viena”.

De câteva zile se lucrează la foc continuu pentru pregătirea Sălii Sporturilor pentru acest eveniment.

Angajații firmei organizatoare, dar și din Primăria Buzău, din care unii voluntari, sunt și la această oră în sală pentru ultimele aranjamente.

„Este ultimul spectacol al turneului din acest an. În această seară ansamblul Johann Strass concertează la Brașov. Muzicanții vor dormi la hotel la Brașov, iar mâine vor pleca spre Buzău. Toți sunt din Viena, de o valoare incontestabilă. Aranjarea sălii nu e gata, se va lucra și mâine. Sunt convins că buzoienii care vor veni mâine vor petrece o seară de neuitat”, ne-a declarat Ionuț Pavel, organizatorul turneului.

În sală se va intra doar pe bază de invitație personalizată. Pentru cei care n-au primit ori nu și-au procurat invitație, concertul va putea fi urmărit și pe ecranul montat în piața Dacia.

Mai jos s-a inserat o galerie foto dar și un clip video filmat în sală.

 

Iubitorii de muzică clasică vor poposi timp de două ore în atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, bucurându-se de valsuri, marşuri şi polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și contemporanii acesteia.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în anul 2004.

În acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani (în anul 1697) de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. 

Pe lângă repertoriul complex, care include lucrări muzicale de Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar și celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Best of Vienna” din Buzău va fi completat de momente artistice înălțătoare susținute de soprana Ana Cebotari. De asemenea, momentele muzicale vor fi completate cu coregrafii executate de către balerinii conduși de maestrul Iulian Rădoi.

loading...

Un comentariu la „Exclusiv! Iată cum a fost aranjată Sala Sporturilor pentru concertul de mâine! Foto și video din urmă cu câteva minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.