Exclusiv! Iată pe unde va trece drumul care va ocoli rondul de la Carrefour! Toma a primit acceptul de la ÎPS Ciprian!


Este cel mai cerut drum de către șoferii buzoieni.

Un drum care să pornească de pe str. Frăsinet și să ocolească giratoriul de la Carrefour.

Primarul C-tin Toma a depus demersuri consistente în ultimele săptămâni pentru a putea realiza acest proiect important.

Situația terenurilor e una destul de complicată, vezi mai jos, dar s-au făcut pași importanți.

Cel puțin verbal părțile implicate s-au înțeles.

După cum se poate observa din hărțile inserate în articol, șoseaua mult dorită (colorată cu albastru) va pleca din Frăsinet, ar urma să treacă pe lângă Kaufland, apoi pe lângă saivanele dezafectate ale Stațiunii Legumicole și să ajungă pe Bd. Unirii în dreptul benzinăriei Mol.


Arhiepiscopia are un rol important

A) Terenul colorat cu galben pe hartă (2 hectare – învecinat cu Kaufland), pe unde va trece prima porțiune a șoselei, aparține acum Stațiunii Legumicole (SCDL).

Terenul colorat cu roșu, o parcelă mai mare (7 hectare) ce pornește din dreptul Bisericii Sf. Ștefan și se apropie de Kaufland aparține arhiepiscopiei.

Toma a mers la ÎPS Ciprian cu rugămintea de a se face un schimb de teren între SCDL și arhiepiscopie. Iar ÎPS Ciprian a fost de acord. Astfel, parcela (colorată cu galben) a SCDL va trece la arhiepiscopie, iar SCDL va primi cele 2 ha undeva în dreptunghiul roșu. SCDL e de acord întrucât va primi teren mai aproape de sediul stațiunii.

În plus, arhiepiscopia e de acord ca pe o porțiune de 10 metri din parcela galbenă pe care o va dobândi în urma schimbului să se înființeze șoseaua.

B) Cealaltă bucată de drum, din spatele magazinelor Kaufland și Carrefour, pe care există deja un drum, aparține de asemenea SCDL.

Însă, nici acest drum pe care sunt înșirate niște saivane nu mai e util SCDL. Și aici se va proceda la un schimb, primăria urmând să cedeze SCDL teren folosibil pentru culturi agricole într-o zonă învecinată.


E nevoie de proiect de lege!

Dar, pentru ca schimburile de teren să poată fi făcute e nevoie de două proiecte de lege! Terenurile care aparțin SCDL, intră în categoria celor destinate cercetării, iar pentru efectuarea schimburilor e nevoie de proiecte de lege. De aceea, primarul C-tin Toma i-a rugat atât pe deputatul Dănuț Păle, cât și pe Marcel Ciolacu, deputat și vicepremier, să se implice. Atât Păle, cât și Ciolacu au fost de acord.

De asemenea, Toma a mers cu jalba în proțap și la Gheorghe Sin, președintele Academiei de Științe Agricole, căreia îi este subordonată Stațiunea Legumicolă.

Citește și articolul: Zoican, două vești bune de la UPU, cea mai grea secție din Spitalul Județean. Cinci medici cu competență UPU de anul viitor ?

Acestuia i s-a expus întregul plan și variantele de schimb, favorabile SCDL. Gh. Sin și-a dat acordul.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Exclusiv! Iată pe unde va trece drumul care va ocoli rondul de la Carrefour! Toma a primit acceptul de la ÎPS Ciprian!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.