EXCLUSIV! Iată suma încasată în prima lună de la pensionarii din Buzău de către Trans-Bus

Conducerea Trans-Bus a răspuns astăzi întrebării reporterului buzoienii.ro privitoare la numărul de abonamente eliberate de Trans-Bus către pensionarii din municipiu.

Pentru luna aprilie avem două cifre. Una mică și una mare.

Cea mică se referă la numărul abonamentelor cu bani – (valabile pe toate traseele). E vorba de 870 de abonamente de câte 30 de lei.

Făcând o înmulțire simplă rezultă cifra de 26.100 de lei (260 de milioane de lei vechi) încasată de Trans-Bus în prima lună de aplicare a noului abonament.

Foarte probabil această cifră va mai crește în lunile următoare fiind de așteptat ca un număr mai mare de pensionari să opteze pentru abonamentul pe toate liniile.

Cifra mare se referă la numărul de pensionari care au solicitat abonamente de la Trans-Bus. E vorba de aproximativ 15.000!

Ceea ce înseamnă că peste 14 de mii de seniori au optat pentru abonamentul gratuit (pe o linie) și nici o mie pentru cel cu bani (30 de lei – pe toate liniile).

Concluzia e că marea majoritate a pensionarilor din Buzău au sau consideră că au pensia mică și că fie nu-și permit, fie sunt de părere că nu se merită să-și cumpere abonament valabil pe toate liniile.

Citește și articolul: A fost transferat la un spital din București pentru a fi operat. Răstimp se caută și vinovatul

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „EXCLUSIV! Iată suma încasată în prima lună de la pensionarii din Buzău de către Trans-Bus

  • Cifra e destul de ingrijoratoare, asta inseamna ca minim 25% din populatia Buzaului e pensionara. La astia mai adaugi inca pe atat bugetari bine platiti cu salarii si sporuri peste medie, mai adaugi si asistatii sociali (suntem in top pe tara la numarul de asistati) si e reteta ideala pentru un judet bagat in faliment si care tine oamenii muncii in saracie pentru a inbuiba sectorul neproductiv si detinatorii de sclavi.

  • Marea majoritate a lor au optat pentru cel gratuit de o linie pentru ca circula rar sau deloc.
    Eu cunosc destui pensionari care mai mult de 5 calatorii pe luna nu fac cu autobuzul. Vecinii de langa mine pensionati recent luna asta imi povesteau ca nu au folosit nici macar o calatorie. In conditiile astea va dati seama ca e inutil sa arunce banii pe abonamente pe toate liniile.
    Altii se duc ocazional in piata/hipermarket sa isi faca cumparaturi, iar pentru asta e mai mult decat suficient abonamentul pe un traseu.

    In schimb sunt unii care inainte cand era gratis tot se plimbau prin tot orasul aproape zilnic si foloseau lejer 5 calatorii pe zi doar pana la pranz. Astia acum ori nu mai stau pe drumuri aiurea ori scot din buzunar 30 lei/luna.

  • Inca o data se dovedeste ca acest populism deloc ieftin,nu aduce decat paguba societatii de transport si gaura uriasa in bugetul Buzaului prin “subventiile” acordate pentru aceasta pomanageala POLITICA.In nesimtirea si cu tupeul lor de derbedei penali,atat primarul Toma cat si directorul Toader,isi permit sa dispuna in mod ilegal,ca cei care cumpara bilet in autobuz sa il plateasca la suprapret,fiindca “asa vrea muschii” lor.Este evident ca totul este o bataie de joc si facuta in dispretul legii si al cetatenilor.Cei care circula cu autobuzele,trebuie sa plateasca pentru aceasta! I-ati invatat pe toti puturosii si cersetorii sa stea cu mana intinsa si sa ceara de la stat.De ce?De ce nu s-a adoptat si masura ca cei cu pensii peste un anumit cuantum si care sunt pensionari,sa poata sa isi cumpere si ei abonamente de 30RON pe 2-3 trasee?Daca tot e pomanageala,sa fie pomanageala pana la capat!Mie imi este sila si scarba sa circul cu harburile lui Toma si Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.