Exclusiv! Iată unde se mută comercianții de la Bazar. Noutatea e că romii se separă de români!

Update:

Proprietarul spațiului comercial situat vizavi de corabia ANAF a ținut să precizeze în această dimineață că nu a semnat un contract cu cei 33 de comercianți de la Bazar. „Da, sunt discuții, dar nu am bătut încă palma. Nu ascund faptul că am și alte oferte, inclusiv de la o bancă”.


E o veste bună inclusiv pentru conducerea Primăriei. Se va evita astfel producerea unui nou scandal.

Cei 63 de comercianți de la Bazar se vor muta din informațiile obținute azi de reporterul buzoienii.ro în alte spații.

Mutarea e generată de anunțul primarului Toma că aprilie e ultima lună în care negustorii vor mai fi lăsați în clădirea de la Bazar, după care imobilul va intra în reparații pentru a fi transformat într-un al doilea sediu al primăriei.

O altă noutate e că romii se vor separa de români. Și asta nu pentru că ar exista animozități, dar așa s-a întâmplat.

Citește și articolul: Tragedie în Broşteni. A căzut azi pe stradă. „N-am putut face nimic”

Mai concret, cei 33 de comercianți români (firme) se vor muta în spațiul comercial situat vizavi de corabia ANAF. Producătorul de mobilă care a funcționat în acel spațiu și-a strâns deja catrafusele, iar în zilele următoare va începe compartimentarea spațiului pentru a-i găzdui pe cei 33 de comercianți (în principal de îmbrăcăminte).

„E un spațiu bun, luminos, aerisit, în centru. E trafic, eu sper că vom avea clienți și ne va fi bine”, ne-a declarat unul din cei 33 de negustori români.

Restul de 30 de comercianți – romi – se vor muta la rându-le într-un spațiu nou, central, cu vad.

Citește și articolul: Căprioare în Crâng! Iată primele fotografii ale zilei primite de la cititori

E vorba de clădirea Corner Center, situată pe colț, la intersecția în X dintre strada Obor cu Al. Marghiloman, Mesteacănului și Piața Teatrului.

Totuși, trebuie precizat că unii dintre comercianții romi încă mai trag nădejde că până la urmă vor fi lăsați în clădirea de la Bazar. Aceștia vor încerca să-l înduplece pe Marcel Ciolacu, iar șeful PSD să-l convingă la rându-i pe primarul C-tin Toma să nu schimbe destinația Bazarului.

Slabe speranțe însă, în condițiile în care, iată, există suficiente alte spații comerciale disponibile.

Citește și articolul: „Ajutați-mă! Sunt șantajat și sechestrat la o stână! Trei polițiști sunt implicați”. Iată plângerea trimisă de un cioban către buzoienii.ro

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Exclusiv! Iată unde se mută comercianții de la Bazar. Noutatea e că romii se separă de români!

 • ha,ha,ha! Vor trage obloanele cat de curand .Cine dracu va mai intra in acea cladire.

 • mai bine le gasea spatii pe bug.

 • D-ul Primar in perioada sarbatorilor premergatoare Craciunului, ne-a indopat cu tigani in centrul orasului, numai targ de craciun nu a fost la Buzau ,de unde pana unde tiganii ne fac noua targ de craciun in centrul orasului cu acadele si tot felul de chilotaraie.Vezi targuri de craciun a la Sibiu ,Brasov etc.nu tiganiea Buzaului promovata de d-ul Primar Toma alegatorii lui Boscodeala si acum preluati de d-ul Toma.

 • Este exact cladirea care trebuie – Corner Center – vas’ ca pe romaneste este „Centru’ Coltului”. Acu’ nu stiu cum ar trebui interpretat. Adica e centrul de primire al celor care dau coltu’? Ca altminteri nu stiu ca centrul sa aiba vreun colt. Da’ cand e vorba de tigani… dracu’ stie? Oricum, eu i-as da un premiu aluia de a botezat spelunca aia. De noaptea mintii, evident…

 • Mai pe scurt s-au sifonat niste bani catre niste privati care nu reuseau sa inchirieze spatiile pe piata libera. Corner Center si locatia de langa EPG stateau goale, neocupate. Nu platea nimeni pretul enorm cerut comparat cu ce conditii ofereau.

  Facem pariu ca primaria „a negociat” un tarif mai mare decat cel afisat pe cladirile alea si preturile comunicate la telefon privatilor interesati? Trebuie sa iasa si „dreptul”.
  Iar apoi le inchiriaza pe bani de tigari la „comercianti”, daca poti numi tigania aia comert.

  Corner Center din cate stiu e preluat si renovat de niste persoane fizice, mai exact familia Dimciu si Bucur, despre care zvonurile spun destul de multe…
  Cel de langa EPG nu stiu al cui e, dar sunt convins ca e tot a unui baiat de partid.

  Cei din bazar trebuiau dati afara si lasati sa se descurce, de cand e treaba primariei sa asigure spatii comerciale negustorilor de secolul 19?
  E plin orasul cu afise „INCHIRIEZ”, deci puteau gasi singuri chirie, si la pretul pietii, nu pretul cu care reinchiriaza primaria si care este in mod real GRATUIT, atat de mic este.

 • Pingback:

 • Tiganii sus tiganii jos .. Oare de ce numai la Buzău ura asta de rasă??? Tiganii au distrus economia țării. .. .tiganii au distrus pădurile tiganii au vândut fabricile și uzinele la fier vechi. Rușine domnilor .!!!!!

 • Nu e ura de rasa.
  E ura fata de comportamentul acelei rase.
  Daca nu aveau acel comortament nu avea nimeni nimic cu ei.

 • Corect. Trebuie toleranță de ambele părți. Doar educația face diferența, nu dacă ești mai mult sau mai puțin bronzat.

 • Dar nu s-a implicat primăria deloc și nici nu a plătit sau va plăti vreun ban! Cel puțin astea sunt informațiile mele! Îl vedeți pe Toma dându-leacelor comercianți din banii primăriei ? Eu nu!

 • un primar cu apucaturi rasiste ca si ceilalti care au facut comentarii in acest sens,cauza este numarul scazut de voturi in cartierul simileasca ,uitativa la o declaratie a primarului toma,, daca as aveao putere le-as lua si asfaltul de pe strada,,, unii dintre antecomentatori poate si-au imbracat copii ,rudele sau chiar ei la preturi mult mai mici decat la magazinele din oras.si despre bani ta cerut nimeni sa plateasca pt,rromi,primaria a incasat miliarde de lei chirie de la acestia!!!…vezi ce sa intamplat si cu rromii care aveau chioscuri in piata centrala ,,chioscuri moderne din termopane nu circuri,,,doar consiliu impotriva discriminarii poate sa intervina .daca nu ne facem asistati sociali si platiti voi pt noi „)))))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.