EXCLUSIV! Militari din 12 țări vor defila la Buzău. Cel mai important eveniment de la Buzău din ultimele zeci de ani

Pe 17 mai, de Ziua Eroilor, la Cimitirul Eroilor va avea loc cel mai important eveniment găzduit de orașul Buzău din ultimele zeci de ani.

La Buzău ar urma să vină președintele Iohannis, patriarhul Daniel, membrii importanți ai guvernului, șefii Senatului și Camerei Deputaților, ambasadori, oameni de cultură etc.

Cel mai important moment va fi cel al defilării militarilor.

Primăria Buzău a trimis invitații către cele opt țări care au soldați înmormântați în Cimitirul Eroilor (Germania, Ungaria, Austria, Rusia, Bulgaria, Turcia și Italia) dar și către SUA, Franța și Marea Britanie (aliatele din Antantă). Au fost invitați și reprezentanții armatei Republicii Moldova.

Mai jos s-a prezentat și lista țărilor de proveniență și a numărului de soldați înhumați în cimitirul buzoian.

  1. români 8001

  2. germani 753

  3. austrieci și unguri 744

  4. ruși și bulgari 136

  5. turci 15

  6. italieni 5

Până pe 17 mai, zona din Calea Eroilor dimprejurul Cimitirului Eroilor va fi primenită de Primăria Buzău corespunzător unui astfel de eveniment (străzi asfaltate, trotuar cu pavele și pistă de biciclete, biserică și dom al eroilor refăcute, plantare de copaci și flori etc.)

Citește și articolul: N-a stat la Buzău decât decât cinci luni

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „EXCLUSIV! Militari din 12 țări vor defila la Buzău. Cel mai important eveniment de la Buzău din ultimele zeci de ani

  • Pingback:

  • Îmi place să văd defilările militare ,de felul meu ,însă de data asta cred că am să fiu primul pe traseu .

  • Va fi un eveniment de comemorare si respect fata de efortul imens depus de toti cei care s-au jertfit pentru ca noi astazi sa ne zicem romani. Unul dintre cele mai mari cimitire ale eroilor din Europa, asigura odihna de veci a atat de multor militari aliati cazuti pe front, care astazi sunt cinstiti de noi toti, multumindu-le pentru faptele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.