Exclusiv, proiect important! Iată ce se va întâmpla cu strada dintre băncile din centru și parcarea lui Brebeanu! Sunteți de acord ?

Modificare importantă de tramă stradală în centrul orașului Buzău.

Solicitată cu insistență de șoferi, ideea a fost preluată de primarul C-tin Toma și le va fi propusă mâine spre vot consilierilor locali.

În concret, strada (Sf. Sava) situată între băncile din centru (BCR și BCR) plus sediul Agenției de Mediu (pe o parte) și „parcarea lui Brebeanu” (de cealaltă parte) se va prelungi pe porțiunea dintre Baroul de Avocați și catedrala Sf. Sava.

În acest fel șoferii care parcurg acum această stradă (cu sens unic) vor putea ajunge direct pe Bd. Unirii.

Zona pietonală dintre bloc și curtea bisericii va fi asfaltată, iar pe partea cealaltă, trotuarul de pe Bd. Unirii va fi întrerupt de o trecere de pietoni.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rugăm ca la final să apeși butonul DISTRIBUIE (Share this post).

Modificarea care conform proiectului va consta în jur de 70 de mii de euro are ca scop îmbunătățirea traficului rutier din această zonă foarte aglomerată.

Citește și articolul: Vești bune pentru cetățenii din cart. Dorobanți, dar și pentru cei din Vadu Pașii și Mărăcineni

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

17 comentarii la „Exclusiv, proiect important! Iată ce se va întâmpla cu strada dintre băncile din centru și parcarea lui Brebeanu! Sunteți de acord ?

 • Pare OK, dar sa se semaforizeze intersectia nou creata cu strada care pleacă din Marghiloman, de langa Petrom, trece prin spatele catedralei si ajunge in N. Balcescu, pe langa Tribunal. Sau macar sa se faca un sens giratoriu, acolo… Oricum, parcarea dintre bloc si catedrala e compromisa!
  Si dati-i bataie cu parcarea supraetajata de pe terenul lui Brebeanu, sau e un proiect mort in fasa?

 • Se mai aude ceva de drumul de la Sala Sporturilor direct spre sensul giratoriu de la podul Maracineni? S-ar evita aglomerarea sensului giratoriu de la CARREFOUR iar cei din cartierele Brosteni si Dorobanti, ar iesi mai repede din oras si s-ar evita aglomeratia, ambuteiajele, etc.

 • Aparent parcarea aia are slabe sanse sa se faca deoarece Brebeanu doreste sa o faca din banii publici si el doar sa incaseze banii.
  Nu e deajuns ca i s-a dat terenul de acolo, acum vrea sa ii fie finantata si o constructie ca el sa stea linistit doar la incasare… asa afaceri sa tot faci, afaceri tipic buzoiene, statul cu investitiile, privatul cu incasatul.

 • Nu stiu cat de buna e ideea aia cu prelungitul „prelungirii Democratiei” sa iasa in Unirii.
  O vor face doar sens unic, de iesire in Unirii sau poti intra si din Unirii spre ANAF? Daca o fac cu sens dublu asta va insemna desfiintarea locurilor de parcare de langa gardul Catedralei.
  Si oricum zona duce lipsa de locuri de parcare si e plin Unirii de masini parcate de la intersectia cu Balcescu pana la intersectia cu Transilvaniei, chiar si in statia de autobuz, unde in majoritate parcheaza comozii ce vin in principiu la Banca Transilvania ca pe trotuar au „rezervat” cei de la Banca Transilvania care parcheaza masinile pana in scarile bancii.

 • Strada care va fi modificata se numește tot Democrației. Ieșirea în b-dul Unirii își are rostul doar dacă se va circula pe un singur sens, de la ANAF către UNIRII. Se pot păstra și locurile de parcare laterale. Poate ar trebui amenajata o parcare și pe o bucata din curtea Catedralei. Avem nevoie de locuri de parcare, chiar cu plata. Tariful de parcare/ora ar trebui redus la 1,5 lei și introduse automatele de parcare. Taxatori-tarani sunt buni la plantat flori la Urbis.

 • Strada care trece prin spatele Catedralei se numește Ostrovului, iar cea din fata stației Petrom este str. Transilvaniei, pana la rondul de la Arhiepiscopie. De la rond pana la Piața Teatrului (Gorbaciov) este str. Obor, iar apoi urmează înainte str. Alexandru Marghiloman.

 • Personal o vad ca o prostie, nu are nici un sens.
  De cate ori am fost prin zona niciodata nu am simtit nevoia sa o scurtez pe acolo sa ies in Unirii, nu are sens masura asta. Mai degraba ar avea sens daca ai intra din Unirii spre ANAF, dar si aia e o prostie.

 • Daca vor sa prelungeasca ceva, atunci sa faca prelungire pe Unirii pana la intersectia cu Prutului, pe langa zidul Episcopiei, unde e statia lui 2,3 si 5 (in fata gheretelor improvizate de buticari, printre care BIAN parca) unde acum sunt niste „scari” pe langa zidul Episcopiei ce coboara spre strada Pietroasele. Sa se faca acolo o bretea cu sens unic de intrare in Micro3, si asa la baza scarilor strada ce se intersecteaza cu Pietroasele e sens unic spre Pietroasele, astfel incat cei ce vor sa intre in Micro3 sa nu fie nevoiti sa aglomereze degeaba sensul giratoriu de la Carrefour.

 • Pingback:

 • Sunt curios ce soferi au „solicitat cu insistenta”.
  Imi e greu sa cred ca a solicitat cu insistenta cineva prostia asta, poate doar cei ce au treaba la Baroul BZ (avocatii) si vor sa aiba o scuratura.
  Mai exact in propunerea primarului cum apare, se va face o banda cu sens unic sau doua benzi cu dublu sens.
  Stiu ca si anul trecut s-a discutat treaba asta in comisia vietii, dar nu s-a ales nimic.

  Cat despre cel ce visa un sens giratoriu la Baroul BZ, nu exista motiv sa faci asa ceva, avand in vedere ca acolo se intersecteaza sensuri unice si mai e si spatiul stramt, nu ai unde sa faci un giratoriu adevarat.

 • Primarul C-tin Toma a spus ca se va lua o decizie în acest an.

 • În documentatia Primăriei strada se numește Sf. Sava. Cu siguranța va fi un singur sens. Probabil se va face acolo o parcare cu plata. Dar s-ar putea ca locatarii blocului de acolo și avocații să fie nemultumiți.

 • In documentatii se numeste strada PRELUNGIREA DEMOCRATIEI de la Barou pana la BCR/ANAF. Nu stiu daca s-a modificat.
  Acum de curand am vazut ca s-a modificat faptul ca Primaria nu mai are adresa de Unirii (cum au si bancile BCR/Nexte de acolo si ANAF) ci adresa de Piata Dacia.

 • Numai greseli!!!!
  Ce faceti cu trecerea subterana din apropiere? Sunt 3 sapt de cand ati gaurit trotuarul….

 • Ce sa faca, lasa groapa asa, au deschis doar de „curiozitate” si sa lase sa se inunde pasajul acum iarna, la ca primavara sa poata justifica mai multi bani cheltuiti pe consolidare si renovare a pasajului.

 • Din cate stiu eu un arhitect face verificari in incinta pentru a intocmi proiectul de reabilitare. La primavara se vor apuca de lucrari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.