Exclusiv! Revoluție în Primăria Buzău! De astăzi a început să funcționeze ceva ce n-a mai fost!

De astăzi a început să funcționeze în Primăria Buzău „ghișeul unic”.

Ideea a fost enunțată public de mai multă vreme de primarul C-tin Toma, iar de astăzi a fost pusă în practică.

Cei care au intrat azi în Primăria Buzău pe ușa dinspre Piața Dacia trebuie că au remarcat în partea dreaptă apariția unui birou nou. Pe ușa acestuia s-a lipit afișul „ghișeu unic”, iar înăuntru, la birouri, aproximativ zece persoane întâmpină cu privirea pe cetățenii care trec pragul.

Citește și articolul: Iată ce s-a decis azi în privința rufelor uscate pe balcon în municipiul Buzău!

„E un serviciu modern care vine în ajutorul cetățeanului. Mie, ca viceprimar, dar și altor colegi din Primărie, mi se întâmplă adesea să întâlnesc cetățeni bâjbâind pe holurile primăriei și întrebându-mă dezorientați: „nu vă supărați, aveți habar unde e biroul nr. 7 sau nr. 13 ?”. În această idee, de a-i ajuta pe cetățeni, s-a înființat acest ghișeu unic. Diversele birouri și servicii din primărie își au reprezentantul în ghișeul unic. În acest fel cetățeanului îi va fi mult mai ușor să se adreseze exact acolo unde are nevoie. În plus, nu trebuie să mai umble el prin primărie după documentele necesare, o vor face angajații primăriei. Un mare câștig este și reducerea birocrației dar și a timpului necesar obținerii unui act. Din schemă au fost sărite multe mâini, dar și sutele de metri pe care o hârtie o parcurgea prin primărie de la un birou la altul. E posibil ca la început să mai apară unele mici probleme, până când noul sistem va funcționa ca uns”, a anunțat astăzi viceprimarul Ionuț Apostu.

Un prim efect al înființării ghișeului unic e reducerea timpului necesar emiterii unui certificat de urbanism:

„În acest moment dacă vrei să faci, legal, un coteț în orașul Buzău își trebuie certificat de urbanism. Iar obținerea acestei hârtii durează 29 de zile. Am făcut și câteva calcule. Hârtia respectivă trece prin 17 mâini și parcurge 850 de metri. Într-o primă fază vom ajunge ca eliberarea certificatului să se facă după doar 14-15 zile. Hârtia va mai trece doar prin 7 mâini și va parcurge doar 130 de metri. În faza a doua, îmi doresc ca timpul să fie scurtat până la 3 zile!”, a anunțat primarul C-tin Toma.

De „vină” pentru aceste îmbunătățire aduse relației dintre cetățeni și Primăria Buzău este sistemul Kaizen, folosit de marile firme și instituuții din lume, care se implememtează în aceste zile și în Palatul Comunal.

Citește și articolul: Scrisoare deschisă a unui buzoian către ÎPS Ciprian. „Vă rog să renunțați la planurile care dezintegrează SCDL Buzău” (click AICI)

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Exclusiv! Revoluție în Primăria Buzău! De astăzi a început să funcționeze ceva ce n-a mai fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.