EXCLUSIV! Se ascute războiul Primărie – maxi taxi! Posibil șah-mat săptămâna viitoare

Reporterul buzoienii.ro a aflat informații și a văzut documente de la surse din ambele tabere. Atât dinspre maxi-taxi, cât și dinspre Palatul Comunal și Trans-Bus.

Cert e că ambele tabere joacă tare și că armistițiul pe care-l credeam instituit nu există.

„Cerem despăgubiri de 1oo de milioane pe zi!”

Să începem cu maxi – taxi. Firmele care operează microbuzele îl amenință pe Toma cu sancțiuni de 100 de milioane de lei vechi pe zi în caz că vor fi date afară cu forța de pe trasee.

Și nu 100 de milioane în total, ci 100 de milioane pentru fiecare dintre traseele existente: 10M, 8M, 7M, 6M, 5M și 4M.

Această amenințare a fost transmisă în scris atât către Primăria Buzău, cât și în plângerile formulate în justiție prin care maxi taxi solicită anularea deciziei de reziliere a contractelor.

În plus, gruparea maxi-taxi contestă autoritatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pe Transport:

„Noi nu am semnat în 2015 contracte cu această ADI, ci cu Primăria Buzău. Cine este acest ADI care ne anunță pe noi rezilierea contractelor ? Nu-l recunoaștem. Contestăm și celelalte motive inserate în anunțul de reziliere. Noi ne-am îndeplinit obligațiile trecute în contract”.

Primăria Buzău se pregătește de șah-mat!

De partea cealaltă, dinspre Primărie, ADI și Trans-Bus, sunt informații că lucrurile se vor precipita curând, posibil chiar săptămâna viitoare.

În sensul în care Primăria Buzău va primi ajutor de sus, de la București. Iar după primirea acestui ajutor, Primăria va muta decisiv. Șah și mat!

„Trebuie făcut ceva. Nu se mai poate continua așa. Cei de la maxi taxi nu mai respectă traseele și nici orarul. Totul, cu un singur scop de a se băga în fața autobuzelor atunci când sunt călători în stații. Pe la amiază și pe seară când nu mai e lume, retrag din microbuze la bază”, a aspus și astăzi primarul C-tin Toma.

Intrați zilnic pe buzoienii.ro pentru a afla ultimele noutăți din acest subiect important pentru urbea buzoiană.

Citește și articolul: Iată foto de la ceremonia în care s-au intonat imnurile Rusiei și României. Un oaspete surpriză de la o mare fabrică din Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „EXCLUSIV! Se ascute războiul Primărie – maxi taxi! Posibil șah-mat săptămâna viitoare

 • Probabil spera sa primeasca banii de la guvern ca sa ii sifoneze la patroni.
  Eu cred ca e un blat intre Primarie si patronii de firme de transport, s-au gandit sa dea un ultim tun din bani publici, prin crearea situatiei in care patronii pot cere despagubiri de zeci de mii de lei de la Primarie.
  Primaria nu avea altceva decat sa stea linistita inca cateva luni, pana cand expirau contractele, dar a ales sa faca blatul cu patronii ca se le umfle buzunarele din bani publici… rusine.
  Asa s-au facut multi bani in Romania, cu blaturi de genul acesta in care „statul” era pus in situatia de a fi pus la plata serioasa catre „patroni” fara sa primeasca nimic in schimb.

  Răspunde
 • Cum adica „ajutor de sus, de la Bucuresti” ?!! Sunt tare curios ce inseama asta !!!! Asta aste o problema care tine de instanta nu de cineva „de sus, de la Bucuresti” !!! Dar deh..comunistii nu stiu de justitie..ei stiu de pile..relatii…Pentru ei justitia trebuie sa fie un instrument in sprijinul or, nu in sprijinul dreptatii !

  Răspunde
 • Cred ca niste controale foarte dese si facute cu maxima responsabilitate a starii tehnice ,precum si impunerea respectarii stricte a numarului de pasageri ce pot fi transportati in functie de capacitatea acestor microbuze ar rezolva in mare parte problema cu aceste maxi-taxiuri. iar o „ploaie” de plangeri si sanctiuni (inclusiv PENALE acolo unde este cazu!) va diminua in mod drastic „avantul razboinic” al patronilor acestor firme.Iar daca amenzile aplicate pentru incalcarea si nerespectarea legilor vor porni tot de pe la 100de milioane de lei vechi,sa vedem cui o sa ii mai convina.IMPUNEREA aplicarii si respectarii stricte a legilor este singura si cea mai corecta masura LEGALA. DURAE LEX,SED LEX!

  Răspunde
 • Este o soluție simpla ca sa renunte cei cu firma de maxi taxi si mentionez cîteva sa verifice starea masini tehnice , pentru ca ITP se rezolva prin șpagă si mașinile sint niște rable , iar sa fie sancționați cind opresc între stati si cind au călători mai mulți decît locul de scaune .Sa vedem atunci ce șofer mai conduc jafurile si rablele lor de masini iar culoarea mașini de maxi taxi sa fie o singură culoare si sa asigure un confort civilizat nu sa fim transportați ca pe oi iar pe încheiere poliția sa deschida ochi si sa-i controleze nu au voie sa ia mai mulți călători fata de capacitatea scrisă în acte

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.