EXCLUSIV! Se montează cadre metalice pe gardul unității militare din Bariera Ploiești. Iată ce va urma!

[rev_slider 1 slider 1]
Chiar și la ora scrierii acestui articol muncitorii unei firme din Buzău lucrează la prinderea unor cadre metalice de gardul unității militare din Bariera Ploiești.

Deși muncitorii de dincoace de gard, dar și militarii de dincolo, au refuzat a da informații suplimentare – primii au zis că nu știu, ceilalți că-i secret – reporterul buzoienii.ro a aflat dintr-o altă sursă.

„Buzăul va avea una din cele mai impresionante intrări în oraș din țară. Pe acele cadre metalice se vor prinde panouri cu fotografii istorice care să reliefeze eroismul soldaților români. Vor fi imagini istorice emblematice, pornind de la războiul de independență de la 1877 și până la sacrificiul soldaților buzoieni din Afganistan. Fotografiile au fost alese în proporție de 80%, dar încă se mai lucrează asupra lor. Există un filtru al celor din armată și un filtru al celor din Primăria Buzău. Expoziția va fi una permanentă. Fiind gardul unității militare acolo nu se vor pune niciodată afișe publicitare”, a precizat sursa buzoienii.ro, care a dorit să-și păstreze anonimatul întrucât proiectul e încă ținut la secret, atât în Primăria Buzău, cât și în cadrul armatei.

Citește și articolul: Pagube la infrastructura podurilor de la V. Pașii. Apa mare a afectat pragul de fund

În acest fel se rezolvă și problema gardului, considerat urât de către buzoienii cu simț estetic.

Pe adresa redacției au sosit la articolele referitoare la modernizările care au loc pe viitoarea „Cale a Eroilor” mai multe comentarii ale căror autori solicitau schimbarea gardului.

Expoziția permanentă cu fotografii istorice trebuie să fie gata până pe 17 mai atunci când la Cimitirul Eroilor se va desfășura un ample eveniment.

Trotuarul de pe lângă unitatea militară și până la Kaufland va fi primenit la rându-i. Se vor pune dale și se va înființa o pistă de biciclete.

Citește și articolul: Conducerea Trans-Bus a răspuns la întrebările pensionarilor și elevilor din Buzău. Cum se va circula în luna aprilie

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „EXCLUSIV! Se montează cadre metalice pe gardul unității militare din Bariera Ploiești. Iată ce va urma!

 • De garduri aveti timp dar de străzii când ? Pe strada bazalt va astept după o ploaie . Sa vedeti pe unde suntem obligați să trecem .

 • dupa parerea mea trotuarul este destul de lat si ar putea fi putin ingustat astfel sa se poate crea 2 benzi pe sens de la semafoare pana la benzinaria Rompetrol, astfel traficul s-ar mai fluidiza

 • Sa speram ca efectul nu o sa fie contrar. Si presupun ca fotografiile vor fi schimbate frecvent datorita umezelii si soarelui.

  O sosea putin mai lata ar fi fost mult mai utila. Si canalizare la rondul de la noul Kaufland. Dupa topirea zapezii era o balta imensa.

 • Ce frumos era sa avem cel mai frumos asfalt…nu intrare in oras…
  Si ce frumos era,ca gurile de canal sa fie la nivel cu asfaltul si capacele la canale colorate(asta ca sa fie vizibile si sa le putem ocoli)
  Si ce frumos era sa avem doua pasaje subterane pentru masini din fonduri europene( unul la Unirii cu Balcescu si altul la Unirii cu Frasinet) ca tare mai este inghesuiala in oras

 • Un gest mic ,dar frumos ,pentru cei care au luptat pentru România de azi ,mulți dintre ei pierzându-și viața în teatrele de operațiuni ,alții luptând pentru România Mare ,prin alte mijloace .Cinste lor .

 • Inca se pastreza obiceiul romanesc de a aranja doar portiunea mica si limitata unde vin “cei de la centru”, in timp ce restul e dezastru.
  Cu banii care s-au aruncat acolo degeaba, sa asfalteze si amenajeze parcari in camp langa niste hale si un cimitir, se puteau asfalta strazile pe care circula cetatenii zi de zi cu miile… nu doar ce folosesc cativa patroni din zona aia care au luat cladirile de la stat cu smenuri ilegale.
  Mai degraba se largea Unirii pe portiunea aia, ca acolo se gatuie tot traficul acolo, ca din doua benzi se face una. Mai ales ca acum s-a dezvoltat si un centru comercial Kaufland acolo, deci va exista trafic si mai mult pe acea portiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.