EXCLUSIV! Toate orașele, comunele și satele din Buzău se vor regăsi AICI! Iată ce conține proiectul!

Reporterul buzoienii.ro a aflat astăzi despre un proiect care se desfășoară în cadrul CJ Buzău și care vizează toate localitățile din județul Buzău.

E vorba de amplasarea steagurilor tuturor celor 82 de comune și 5 orașe din județul Buzău în fața clădirii de pe Bd. Nicolae Bălcescu, mai exact în fața sălii de spectacole.

Lor li se va adăuga evident și steagul CJ Buzău. În total 88 de steaguri care vor sta permanent în fața clădirii CJ Buzău.

La treabă au fost puse primăriile majorității comunelor din județ care trebuie să-și finalizeze stema și steagul.

„Nu vor fi doar steagurile tuturor localităților din județ. În dreptul steagurilor, fiecare comună sau oraș va avea câte o pancartă cu cele mai importante lucruri despre localitatea respectivă. Satele componente, numărul de locuitori, atestarea documentară, obiectivele turistice și oamenii reprezentativi. În acest fel, buzoienii se vor simți mai legați de instituția CJ Buzău, iar tinerii vor avea posibilitatea să afle într-un mod plăcut informații utile despre județul Buzău”, a precizat pentru buzoienii.ro – Adrian Petre, vicepreședintele CJ Buzău.

Majoritatea comunelor nu au încă stemă și, evident, nici steag.

Iată lista celor care au:

Jud. Buzău, Mun. Buzău, Mun. Rm. Sărat, Nehoiu, Largu, Cătina, Chiojdu, Cernătești, Poșta Câlnău, Odăile, Brăești, Vâlcelele, Balta Albă și Gherăseni.

Avansată este și comuna Buda al cărei proiect de stemă a fost depus la Comisia Națională de Heraldică pentru aprobare.

La registratura CJ Buzău au depus proiecte de stemă și comunele Chiliile, Robeasca și Siriu.

Toate celelalte comune și orașe nu au încă o stemă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util!


Citește și: EXCELENT! Se pregătește înființarea unei secții noi la spitalul din Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „EXCLUSIV! Toate orașele, comunele și satele din Buzău se vor regăsi AICI! Iată ce conține proiectul!

 • Buna idee! Fiecare comuna sa lanseze o provocare pentru steaguri si steme personalizate. Mai greu cu oamenii reprezentativi. Pentru comuna Berca n-ar trebui sa lipsesca domnul Baescu, nea Ticu, preotul Daniel, doctorul Dogaru, domnul Campeanu si multi alti.

  Răspunde
 • După apă potabilă, canalizare, baie comunală, toalete publice cu apă curentă și fosă septică la școli, cămine culturale și în centru localității, trotuare și străzi asfaltate măcar spre școală și biserică, se pot arbora și simboluri identitare. Altminteri fâlfâirile steagurilor peste mizerie, subdezvoltare și sărăcie sunt o fudulie chiară ca a nespălaților care își dau cu parfum peste jeg și cu gel peste pecingine.

  Răspunde
 • Aia le mai lipsea la sate, bani sifonati aiurea pe inventat de steaguri prostesti si inutile… in rest cetatenii aveau tot, aveau asfalt, aveau trotuare, aveau apa, aveau gaze, aveau canalizare, aveau transport in comun civilizat…
  Sa curga acum bugetele pentru stegulete, ca toate problemele sunt rezolvate deja.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.