Exemplu: e voie până în Unirii Sud la farmacie. Vezi AICI toate excepțiile

În cartierul Poștă nu există farmacie și nici bancomat.

Din acest motiv autoritățile au decis (în ședința Comitetului pt. Situații de Urgență de ieri) să-i lase pe cetățenii din Poștă până în Unirii Sud/ Bd. 1 Decembrie la cea mai apropiată farmacie.

Anunț Prefectura Buzău: „Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată și au afecțiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripție medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă cu zona carantinată”.

Filtru poliție + armată în cartierul Poștă

Pentru cei care nu se pot deplasa mai există o posibilitate de procurare a medicamentelor, enunțată de primarul C-tin Toma: „Se poate apela 0720.955.955, iar o echipă de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Buzău va prelua rețeta și va merge la farmacie”.

Din cartier mai pot ieși persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale speciale:

Persoanele din zona de carantină care necesită asistență medicală de urgență în situații speciale (ex. chimioterapie, tratament/întreținere după chimioterapie, programe naționale de sănătate, etc) în centre medicale/unități spitalicești specializate, se pot deplasa conform programării, în intervalul orar 06.00-22.00, cu informarea prealabilă a Direcției de Sănătate Publică Buzău” – informare Prefectura Buzău

Mai există două categorii de cetățeni care pot ieși din cartier pentru a merge la serviciu.

A) Din zona de carantină este permisă ieșirea și apoi intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care activează în domeniul agriculturii, pomiculturii, creșterii animalelor și apiculturii, pe baza documentelor justificative emise și certificate de autoritățile competente, care să ateste natura activității.

B) Din zona de carantină este permisă ieșirea și apoi intrarea persoanelor (care locuiesc în zona de carantină) care își desfășoară activități în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, asistenței și protecției sociale, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor, gospodăririi apelor, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Exemplu, un autocar a primit ieri încuviințare de părăsire a cartierului Poștă

Atenție, pentru cetățenii aflați în una din cele două situații de mai sus părăsirea zonei de carantină este permisă doar după obținerea unei aprobări de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenție Buzău, ca urmare a solicitării angajatorului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Exemplu: e voie până în Unirii Sud la farmacie. Vezi AICI toate excepțiile

  • Ca in Romania ,exceptia va deveni regula ,apoi! Cine garanteaza ca respectivii nu se mai plimba si prin alte parti, nefiind testati? Numai prostii fac si autoritatile astea! Aproape toti au rude, sa le aduca aia ce-au nevoie si daca nu, serviciile sociale! Avem toate sansele sa o luam pe urmele celorlalti tocmai acum, cand se relaxeaza conditiile din cauza ca nu s-au luat masuri mai dure cu rromii astia, mai ales!

  • Incredibil! O idioțenie mai mare nu s-a pomenit, autoritățile ar trebui sa plece, sa lase locul liber pentru alții care pot lua măsuri corecte … Pana înainte de 1 mai nu au luat nici o măsura concretă, doar praf in ochi ca de-obicei. Rromii aceia stăteau toată ziua cu scaunele pe trotuarul din fața casei cu poliția la 25 de metri de ei fără să-i întrebe nimeni nimic, în schimb pe noi, cei care mergeam la munca in zona industrială, ne controlau de câte ori ne prindeau …

  • Cum adică? Carantinatii se vor plimba prin oras cu hârtii justificabile? Sa nu ne miram cand o sa inchida tot orașul… Noi oamenii de bun simt stam ca fraierii in case , degeaba….ca au grija de ăștia sa umble aiurea. Si sincer daca poliția isi făcea datoria si patrulau pe unde trebuie, poate nu ajungeam aici.

  • Ale da drumul tiganilor aia INFECTi sa se plimbe prin oras pentru a isi cumpara “medicamente”este ca si cum ai imprastia voit infectia.Asigurarea medicamentelor acolo unde este cazul,trebuie sa se faca in mod obligatoriu prin serviciile sociale si cei abilitati sa vegheze la respectarea izolarii TOTALE.In nici un caz si sub nici o forma,nu trebuie lasat niciunul sa paraseasca zona aflata in carantina!Va dati seama ca farmaciile care vor permite accesul avor fi ocolite de catre cei care isi mai procura medicamente de la aceste farmacii .FALIMENT ,scrie pe ele!

  • Declaratia nu prevede interval orar, deci foarte bine unii pleaca la farmacie dimineata si revin cand doresc. Ca doar nu or sa aiba garda de corp! Sa fim seriosi! Asa masuri….

  • Auras ,m-a certat primarul pe city report!Cica nu iese nimeni la nici-o farmacie !Se dau la filtru medicamentele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.