„Există riscul ca Buzăul să nu mai aibă prefect pentru multă vreme. Nu se va mai băga nimeni”. Iată de ce se poate întâmpla așa ceva!

„Dacă mi se va lua fie și un leu din salariu ca amendă, imediat îmi voi da demisia. Iar dacă se va întâmpla asa, fiți siguri că nu va mai veni nimeni prefect la Buzău”.

Declarația amenințătoare îi aparținei actualei șefe de la Casa Albă, Carmen Ichim. 

„Mi s-au cerut datele persoanele, pentru a mi se aplica mie o amendă de 20% din salariul minim pe zi. Pentru neaplicarea unei decizii judecătorești de punere în posesie pe legea fondului funciar. Nu este corect și nici moral să plătesc eu pentru ceva din trecut, când eu nu eram prefect. Repet, dacă mi se vor lua bani, voi părăsi funcția” a spus Ichim.

Conform acesteia în aceeași situație, cu riscul de a le fi luați bani din salariu, sunt și ultimii prefecți, Aurelia Mitrea, George Sava, Maria Buleandră, Gabriel Baltă, Paul Beganu etc.

Citește și: Brandul Gloria Buzău nu moare! Succes al Primăriei Buzău. Iată detalii!

Ichim a și prezentat presei un document emis de Tribunalul București, prin care se solicită Prefecturii:

„Numele și datele de identificare pentru prefecții din perioada 17.02.20154 și 29.09.2016 (n.r. Maria Buleandră și George Sava) cu privire la suma datorată statului cu titlul de amendă în cuantumul ce rezultă din înmulțirea procentului de 20% din salariul mimin pe economie cu numărul de zile din această perioadă”.

Actualul prefect a mai spus că în acest moment Prefectura Buzău, din cauză că este instituția care coordonează activitatea Comisie Județene de Fond Funciar, este dată în judecată în 800 de procese, din care 100 au fost deja pierdute și se solicită despăgubiri. Există riscul de a se pune poprire pe conturile prefecturii, angajații să nu-și mai primească salariile, iar activitatea blocată.

„În acest moment, 90% din activitatea prefecturii se referă la problemele legate de fondul funciar. Eu nu zic că oamenii nu au dreptate. În 70% din cazuri, după părerea mea, au dreptate. Dar sunt și 30% din cazuri în care efectiv nu se pot duce la îndeplinire deciziile judecătorești. Dacă s-ar proceda conform deciziei judecătorești, oamenii de aici ar putea ajunge la pușcărie”., a conchis Ichim.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.