Experți Trans-Gaz, veniți la Buzău pt. deblocarea proiectului. Veste bună

A fost cătrănit săptămâni bune. Titel de la Mărăcineni lăsa capul în jos când era întrebat de proiectul extinderii gazelor la Mărăcineni.

„Ne-am blocat de mai multe săptămâni. Țeava ar trebui să treacă pe sub terenul unor cetățeni. Nu vor să ne dea acceptul”, a explicat Dimitru Constantin, administrator public la Mărăcineni.

Vești bune

Ieri, o comisie de la TransGaz (trei directori și doi consilieri, veniți de la Mediaș și București) au ajuns la Buzău pentru a debloca situația. Vestea bună e că reprezentanții TransGaz au acceptat să modifice traseul conductei – astfel încât proiectul să se facă.

Sursa foto: Cornel Șoimaru, grup Mărăcineni

„Lucrările trebuiau să fie în execuție deja. Toate aprobările erau, toată documentația, banii alocați. Dar asta e, am avut acest ghinion cu traseul conductei. Acum trebuie refăcută documentația, sunt câteva luni de întârziere. Sperăm ca în septembrie să înceapă în sfârșit lucrarea”, a explicat Constantin Dumitru.

Noua țeavă de gaze ar trebui să pornească de la Vernești (se va înțepa în conducta TransGaz care coboară de la Bărbuncești) și va subtraversa pe rând șoseaua Buzău – Brașov, calea ferată Buzău-Nehoiașu, canalul de irigații și râul Buzău.

La Mărăcineni se va înființa stația de distribuție de unde alte conducte ar urma să plece în trei direcții. Înspre Săpoca, Vadu Pașii și Poșta Câlnău.

Ar fi cea mai importantă investiție din jud. Buzău după revoluția din ’89.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „Experți Trans-Gaz, veniți la Buzău pt. deblocarea proiectului. Veste bună

  • Don Primarele de Merei/Lipia ai auzit ce fac alti? Matale cand te apuci de gaze ca e teava peste deal la Monteoru .Hai sa ne apucam de treaba ca la anu’ e alegeri si mai vrei un mandat.

  • Sa speram sca în al 9lea ceas se va realiza

  • Parcă trebuiau să se apuce de treabă din martie, din ultimele comentarii scrise prin decembrie

  • Da când au făcut proiectul n-au știut ca țeava trece pe sub curțile cetățenilor ?

  • Domnul din Merei, dumneata chiar mai crezi in Chirca ?? va meritati soarta….

  • Felicitări d-lui Titel și sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.