Explicația prezenței peturilor în piscina de la Aqua Max

În urmă cu două zile, un cititor a trimis către redacția buzoienii.ro o poză cu piscina de la Aqua Max cu rugămintea de a o insera în cadrul rubricii „Fotografiile zilei”. Pe luciul apei erau aruncate zeci de peturi, iar cititorul se întreba care este noima prezenței acelor peturi în apă.

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a fost contactat de administratorul piscinei. Probabil că omul se temea a nu se înțelege cumva că piscina ar fi neîngrijită.

„Acele peturi din piscină au un rost pe timpul iernii. Atunci când temperatura coboară mult sub zero grade și apare înghețul aceste peturi protejează pereții piscinei. Presiunea exercitată de gheață acționează asupra peturilor, iar în acest fel pereții nu vor mai crăpa din cauza tensiunii ce se formează. Avem grijă de piscină mai ales că anul trecut s-a investit o sumă destul de importantă în învelitoarea acesteia”.

Citește și articolul: Amuzant, dar adevărat. „Domnule primar, am stat degeaba în stație la Carrefour! Nu se poate așa ceva!”

Reporterul s-a interesat pe internet și pe un site despre întreținerea piscinelor a găsit următorul text:

„În piscina se vor pune peturi (sticle de cola) umplute jumătate cu nisip și legate între ele cu sfoară. Peturile vor înconjura piscina de-a lungul perimetrului acesteia la o distanta de 1 m una față de cealaltă, rolul acestora fiind de a prelua tensiunea pe care o crează gheața. Peturile vor prelua această tensiune creată de gheață și în loc sa împingă în pereții piscinei tensiunea se va concentra asupra peturilor aflate la suprafața apei”.

Citește și articolul: Ăștia suntem. Iată ce a făcut de dimineață posesorul unui BMW

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Explicația prezenței peturilor în piscina de la Aqua Max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.