Explicațiile lui Toma. Câți oameni pleacă în șomaj

„27 de angajați Urbis Serv vor fi disponibilizați zilele următoare. Pentru alți 7 se ajunge la finalul contractelor pe durată determinată”, a anunțat azi Dan Cuza, directorul Urbis Serv.

Noul director Urbis Serv a dat azi explicații în fața consilierilor

„Activitatea nu va fi afectată. Vom face în continuare asfaltări, întreținere de spații verzi și toate celelalte. Angajații de care ne despărțim, în general personal TESA, de la birouri, nu produceau valoare adăugată. În schimb, prin disponibilizarea lor vom face economii la fondul de salarii de 1,3 miliarde de lei vechi pe lună, în jur de 16 miliarde pe an”, a adăugat primarul Toma.

Inițial au fost temeri mai mari

În proiectul de hotărâre s-a specificat o reducere a numărului de posturi de 421 la 237, adică 184 de posturi.

„Erau în organigramă 421 de posturi, dar nu erau ocupate. Aveam în mod real 271 de angajați. Acum vor rămâne 237, iar noua organigramă îi va cuprinde strict pe aceștia”, a lămurit Dan Cuza.

Prin intermediul Urbis Serv s-au realizat îmbunătățirile din ultimii ani din orașul Buzău

Din pricina pandemiei și a banilor mai puțini încasați de Primăria Buzău și trimiși către Urbis (în lucrări), cifra de afaceri a firmei s-a redus cu aproximativ 15%, iar perspectiva e similară pentru 2021.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Explicațiile lui Toma. Câți oameni pleacă în șomaj

 • Daca nu erau ocupate acele posturi, deci nebugetate, de unde rezultă economia aia uriasa? Din impozitarea unor salarii care nu existau in realitate? Tomita, incepi sa ne cam vrajesti. Imi lasa impresia ca tai de aici ca sa dai dincolo, la Troia.

 • Bre nea Nicu, ce este asa degreu sa faci calculul 130.000 : 34 = 3.823. Pe intelesul tau 130.000 reprezinta economiile lunare in lei daca nu se mai platesc salariile brute ale celor 34 de disponibilizati, 3.823 reprezinta media salariilor brute ale celor disponibilizati.

 • La Direcția poliție locală din cadrul primăriei când vor fi disponibilizări? Sunt prea mulți! Sunt degeaba!
  Legea spune maxim un local la 1.000 de locuitori, minim NICIUNUL.
  În Oradea, primăria are vreo 65 de locali cu tot cu șefi, la o populație de vreo 200.000.
  Toma ar trebui să ia exemplul lui Bolojan…
  De asemenea, la Compania de apă Buzău când vor fi disponibilizări? Sunt foarte mulți și degeaba.
  Și pot continua cu toate societățile primăriei…

 • Dacă au mai curățat din nepoate și amante, e bine! Sper ca nu au rămas doar pilele ca e vai de cei care n-au pe nimeni! Aia vor trage greul până se vor supăra și vor pleca la privat.

 • Radule mai bine te culci caci nu stii ce vorbesti , ai dreptate asa spune legea cu politia locala dar restul sun pentru paza scolilor si a altor institutii de stat ,nu uita ca politia locala a castigat in instanta sau poate nu stii ca cineva a pus firmele de paza de casa dupa ce a incercat sa ii dea afara ,cat despre Compania de Apa vorbesti din auzite ,de cand a venit D-na Savulescu la companie aceasta institutie se prabuseste constant, multi au plecat unde au vazut cu ochii, unii au plecat la pensie anticipat, si ca sa vezi exceptionalul management realizat de actuala Directoare au inceput sa plece chiar oamenii adusi de Toma in companie: ASTAZI SI-A DAT DEMISIA O TIPA PE NUME RAMONA DIN SIAJUL DIRECTOAREI CE ERA RUDA CU TOMA.

 • @Mihai, în privat nu te angajează nimeni dacă nu te pricepi, nici măcar să vinzi în piață. Unde-i mai bine ca la stat?

 • Sunt buni localii care pazesc scolile, dar au salariu cam dublu fata de pregatire/munca prestata, au salarii mai mari decat profesorii care predau in scolile pe care le pazesc si nu si-au pierdut anii cu facultati, examene etc.

 • @gofu, trage apa că pute! Aberezi, băiete!
  Ți se pare normal ca un local paznic să câștige vreo 3.000 lei net/lună? Ți se pare normal să primească norma de hrană vreo 700 lei/lună? Ți se pare normal să primească 200 de lei în plus lunar pentru că au studii superioare? Ca să fii paznic ai nevoie de studii superioare? Doar la primării este așa.
  Și apropo, ce școli păzesc, că toate sunt închise de câteva săptămâni? Pe timpul nopții dorm de rup, iar ziua nici nu prea îi vezi. Oricum nu au nicio competență materială pentru a aplica legea. Sunt degeaba!
  Locali au câștigat doar o bătălie, nu și războiul.
  Cu banii irosiți pe ăștia se pot face alte lucruri utile pentru buzoieni.
  Pe timpul nopții nu este nevoie de pază umană, ci doar de supraveghere video și sisteme de alarmă. Sunt firme de pază mult mai eficiente și mai ieftine decât localii paznici.
  Așa că, gofu, hai sictir!

 • Don Primarele te-ai vazut reales si acum nu mai stii cum sa-i platesti pe toti miscatori de hartoage din primarie. Bugetul pe ’21 nu ajunge si atunci ce ai zis hai sa marim impozitul pe cladiri si proprietati nu cu mult ,numai cu 50% asa de pofta. De ce nu ai spus asta inainte de locale. Pt. tine cativa zeci de lei nu inseamna nimic, pt. alti inseamna bani.

 • DOMNULE TEREACA SPER SA LASI COMENTARIU

  RADULE ti-am spus ca dormi ,,,,,,,,,,scolile sunt pazite PERMANENT chiar si in vacante , referitor la salariu , au un statut ,au un sindicat bun , iar daca nu pazeau ei nu erau firmele PRIVATE DE PAZA ???????,(SI NU EARAU ALE MELE) DE CE NU VORBESTI DE BANII IROSITI PE IAZUL MORILOR LA CARE NU SE MAI LUCREAZA DE 3 LUNI , DE LOCOMOTIVE MAGALOMANICE , CE ZICI ?????? BANI ARUNCATI. APROPO STII DE CE NU SE MAI LUCREAZA LA IAZUL MORILOR DE 3 LUNI ?????????????????????????? AI CHICIT PRIMARIA E IN GAURA FINANCIARA ,ARE DE PLATIT LUI URBIS MILIARDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.