Explicațiile lui Toma de ce merg greu asfaltările de străzi

Calitatea precară a străzilor și trotuarelor din cauza asfaltului lipsă, plin de gropi ori de petice, e principala problemă reclamată primăriei de către buzoieni. Primarul Toma este asaltat zilnic cu mesaje precum cel postat pe domnuleprimar.ro:

„Dl. Primar pana cand ne mai amanati cu marea asfaltare a strazilor ca a venit vara si strazile sunt praf toate. Mai bine puneti o astfel de poză la intrare in Buzau ca ne reprezinta. Nu vred ca exista municipiu cu străzi mai proaste precum Buzăul!”.

De partea cealaltă, edilul șef este conștient de acest neajuns. „Asfalt, asfalt și asfalt! Acesta e rezultatul sondajului pe care l-am făcut referitor la cerințele buzoienilor. Pe primele locuri a venit asfaltul, abia apoi celelalte”, a spus Toma la puțin timp după preluarea mandatului.

Acum, referitor la faptul că asfaltările străzilor din oraș se fac cu greutate primarul a ținut să facă mai multe precizări:

„Ca sa incepi asfaltarea unei strazi trebuiesc parcurse urmatoarele etape :

1. sa ai bani si sa ai aprobarea Consiliului Local;
2. sa ai proiect tehnic;
3. sa faci licitatie publica;
4. sa inchei contractul cu firma de constructii.
In acest moment am inceput proiectarea pentru 198 de străzi. Pentru 54 de străzi niciodata asfaltate din cele 198 avem banii si aprobarea CLM si am inceput si licitatiile publice. Nenorocirea este ca pentru proiectul tehnic prima conditie este sa ai carte funciara pe terenul strazii si asta dureaza foarte mult, plus avizele necesare autorizatiei de construire. Din pacate, in Buzau sunt foarte putine strazi cu cadastru. Partea buna este ca pentru prima data in istoria postrevolutionara avem banii in cont ! Doamne-ajuta!”.
Un lucru important pe care buzoienii trebuie să-l știe e că pentru 2017, primarul Toma a ales să asfalteze toate cele 54 de străzi de pământ și balast din municipiu. Celelalte străzi importante din Buzău vor fi doar peticite în acest an, urmând ca și pe acestea să se înceapă asfaltarea adevărată, însă doar din anul viitor. E imposibil ca în doar un an și jumătate Primăria Buzău să asfalteze toate străzile din oraș, lucru pe care fostul primar C-tin Boșcodeală nu l-a reușit în 20 de ani de mandat.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Explicațiile lui Toma de ce merg greu asfaltările de străzi

 • Explicații
  1 pt ca nu are habar
  2 pt ca arunca banii publici pe prostii
  3 pt ca s-a inconjurat de habarnisti si oportunisti
  4 pt ca nu stie administratie
  5 pt ca nu stie si el cum sa fure de la asfaltari ca altii(inca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.