Nu fac nimic rău. Doar bine

Pe facebook circulă de câteva zile imagini de la supermarketurile Kaufland din Buzău, Rm. Sărat și de aiurea.

În interiorul magazinelor s-au pus mai multe garduri care separă zona alimentară de cea a micilor magazine din dreapta aleii de la intrare (vezi foto mai jos).

Mulți internauți, fără a avea prea multe informații, au început să-i acuze pe cei de la Kaufland.

„De ce fac această discriminare? N-o să mai intru niciodată la ei”. Astfel de formulări apar des în comentarii, atunci când nu se dă direct cu „huo” ori se bagă câte o înjurătură.

Ce nu știu cei care comentează în acest fel e că montarea gardurilor e o măsură disperată a Kaufland de a salva micile afaceri de pe margine și pe angajații acestora.

Fără acele garduri, magazinele ar sta închise, iar angajații/proprietarii lor n-ar avea niciun venit (poate doar șomaj).

Cu garduri, magazinele pot fi accesate măcar de vaccinați!

Apoi, Kaufland n-are nicio vină că guvernul României a luat această decizie severă de a nu permite accesul nevaccinaților în magazinele „neesențiale”.

Nu Kaufland a luat această decizie, supermarketul doar încearcă în acest fel, printr-o măsură extremă (montarea gardurilor), să salveze aceste mici afaceri și pe angajații/proprietarii lor.

În altă ordine de idei, ura unora dintre români pe supermarket-urile străine (gen Kaufland, Carrefour, LIDL, Profi etc.) pornește adesea tot dintr-o lipsă de informare. Aceste supermarketuri au angajat sute de mii de muncitori români, plătesc taxe și impozite în localitățile din România unde au magazine, varsă TVA la stat, achită impozitul pe profit etc. Diferă cu ceva Kaufland Buzău, de pildă, de Dedeman Buzău, care are patronat român ? Nu, ambele firme – cu punct de lucru la Buzău – achită fix aceleași taxe și impozite statului român. Iar referitor la profit, și frații Pavăl (proprietarii Dedeman) după ce plătesc impozitul aferent, îl pot duce în orice țară vor ei.

loading...

33 de comentarii la „Nu fac nimic rău. Doar bine

 • Există și producători locali, avem Piața Centrală, Piața Dorobanți.. SĂ-I AJUTĂM ȘI PE EI SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ! Să-i încurajăm să reziste și pe cei mici în această economie ,,hrăpăreață”! Până la urmă, TOȚI suntem afectați de această pandemie!

 • Nazipass e doar inceputul ! Generalul fripturist Ciuca se pregateste sa transforme tara in cel mai eficient lagar !Pentru binele boborului , evident !

 • Alo, redactia, profitul nu ramane in Romania iar conducerile acestor lanturi nu apartin natiei romanesti. Noi suntem sclavi, pe cateva sute de lei lunar. Daca tu asta vezi ca pe un lucru bun, e ok, eu il vad rau. Ne tin in subzistenta, din banii nostri. Iobagi, sclavi, indieni, chinezi, negri sau caini, zi-ne cum vrei. Segregarea nu a avut si nu are o logica medicala, totul se rezuma la ser. Nici macar nu mai este evident acest lucru, pentru ca este singurul lucru ramas in retorica nemernicilor astora. Tot asa si cu mentalitatea ca aia ne-au facut noua un bine venind aici. Ala de la OPC a fost dat afara, la ordinul Ambasadei Frantei care l-au chemat in debara si certat pe Citu, pentru ca a amendat pe Cora. Agricover, multinationala, de 10 ani in Romania DOAR pe pierdere (isi exporta profitul), ca in restul lumii e pe plus, cum ar fi in Olanda, unde nu-ti permiti nici sa fii tu stapan nici sa pui certificate dupa cum ti se ridica. Dar e bine ca plateste salarii de rahat la niste amarati de buzoieni, nu?!?

 • …se poate tuși printre zăbrele?…

 • Cel mai destept e virusul care stie ca n-are voie dincolo de gard ! Vedeti ca totusi virusul e baiat de treaba !? Vara si cand sunt alegeri merge la culcare ! 🙂
  Nu se atinge nici de culegatorii de sparanghel sau de presedinte !

 • Nenea Redacția,
  Io, mic și prost, zic să le plângem zilnic de milă tutulor(sic!) „sugativelor” de Supermarket-uri. Dacă cumva pleacă la ei acasă, noi ce ne facem?!?! De unde mai cumpărăm otrăvurile cele de toate zilele?!? :-))))))

 • Adica la Kaufland se intra, dar gasesti si chestii neesentiale, dar vizavi nu poti intra sa cumperi o prajitura. Cam ciudat, nu. Sa inteleg ca nea virusache nu poate trece prin gardul ala de fier… Prin masurile astea nu se urmareste oprirea pandemiei si protejarea celor vulnerabili ci doar injectarea obligatorie. #boicotkaufland pentru masura aleasa.

 • Dar vaccinatii se intalnesc in magazin cu nevaccinatii. Care este logica gardurilor?

 • Fac si eu ca Ilarion Ciobanu,,ba Romi bine le zise-si”!

 • Având în vedere că avem în țară destule specimene precum #Romulus, n-ar trebui să ne mire că suntem ultimii în Europa!

 • Nu e o imagine tocmai plăcută pentru cumpărători să vadă aşa ceva… Garduri (asemănătoare gratiilor din închisori) tocmai într-un hipermarket… Marketing de cel mai prost gust !!

 • In ce fel salveaza Kaufland magazinele mici de dincolo de gratii? Eu nu inteleg nimic, sincer… Gratiile nu sunt puse ca sa poata intra nevaccinatii in Kaufland fara a avea acces la magazinele mici? Eu asa inteleg situatia

 • e corect ce spune ‘Username’: Kaufland este proprietarul spatiilor! Nu salvează nimic, gardul ala apară doar profitul lor, batjocorind cumpărătorii.

  Eu, vaccinat fiind, pot oricum intra și de o parte și de alta a gardului.. fără gard, Kaufland ar trebui sa respecte legea și sa solicite certificat la toată lumea, inclusiv celor care întra în aprozarul lor..

  acum au o problema de imagine de toată frumusețea.. în Germania de origine, cum or arăta gardurile?

  https://portalsm.ro/2021/11/foto-protest-la-kaufland-satu-mare-impotriva-gardurilor-o-tanara-s-a-costumat-in-vaca/

 • 1) Apariția gardurilor nu este efectul inițiativei Kaufland , ci al legislației în vigoare în aceste zile , conform căreia , în toate spațiile comerciale considerate neesențiale se poate intra doar cu certificat verde . Bine remarcă dl Tereacă că , fără aceste garduri , aceste magazine ar fi închise.
  2) Nu știu cât le pasă celor de la Kaufland de micile afaceri și angajații/patronii acestora , care au de suferit , dar e în logica lucrurilor că gardurile le mai pot salva parțial sau total chiriile pe care Kaufland le încasează de la acești comercianți.

 • Nenea care ai scris articolul de mare angajament (apropo, ai luat macar 1000 de coconeti pe el?), tu ai idee despre raportarile financiare ale firmelor care detin aceste super-mega-giga-hiper-tera-peta-marketuri?
  Ia fa o cercetare si poate descoperi profituri declarate de 20-30 de milioane de euro la CA de 1.3-1.5 miliarde de euro, dupa ce, in prealabil, au incheiat contracte de consultanta cu firme „din paradisuri” pentru sume de 400-500 milioane euro/ contract.
  Iar prosteala cu „angajeaza oameni” e falsă, oamenii aia aveau de lucru si inainte sa vina astia, vor avea si dupa ce vor pleca astia (desi am dubii ca vor pleca, chiar daca va veni cineva care sa-i impoziteze cum merita).
  Asta cu gardurile in magazin e o ticalosie, lipsesc sarma ghimpata, gardienii inarmati si cainii-lup. Dar nu ne facem griji, fiind firme germane stiu ele mai bine cum se face treaba asta ca sa iasa bine, nu? 😉
  Asa ca rabdarica, in curand, pentru binele nostru, vor aparea si gardienii inarmati impreuna cu ai lor caini dornici sa ne apare de nemernicii care-au indraznit sa nu se conformeze (cine mai crede ca asta este despre vaccin sau vreun virus e mai prost decat prevede legea si ar trebui eutanasiat de urgenta!)
  Si da, e o idee grozava, ar trebui boicotate magazinele Kaufland si Lidl (nu va panicati, exista un milion de magazine romanesti, mici, dragute, unde chiar daca dai 1-2 lei in plus stii ca banii raman „aici”, nu pleaca pe consultanta in Antilele Olandeze sau altundeva asemanator). Ambele sunt detinute de nenea Schwarz….

 • Masura e ciudata, ce-i drept. In fine.

  Dar l-as intreba pe Romulus&Co: bine, am inteles, te „forteaza” sistemul sa te vaccinezi. Ok !
  DAR SA NE SPUNA ONORATII GENETICIENI, DE CE NE „FORTEAZA” SISTEMUL SA NE VACCINAM ??!!! CARE ESTE SCOPUL ???!!!
  CONCRET.

  Asteptam. Chiar sunt curios.

 • Dă-l draku de gard, poate este bun poate nu. Ce facem cu vrăjeala de 2 m intre clienți care stau la casele de marcat umăr la umăr? A, stați că m-am prins, virusul iese pe gură pe nas și pe cur pe urechi nu.

 • Ideea este sa invrajbeasca oamenii, si sa creeze frica. Cei vaccinati au prins o ura fata de semenii lor de zici ca ei sunt cei tinuti in cusca. Nu este vorba de virus si vaccin, pentru ca vaccinul nu asigura imunitatea, ci de supunere. Cine s – a vaccinat are premisele supunerii si pentru alte masuri „pentru binele lui”. Cine nu se supune vaccinului nu se va supune nici altor „masuri” si trebuie eliminat. Nu va mai dura mult si nu vom mai putea avea e-mail, cont de facebook, insta, fara nazzzipass. Urmatorul pas va fi ridicarea accesului la serviciile medicale, interdictia de a iesi din casa fara nazzipass samd…

 • Eu am fost aseara la magazinul Inmedio din Kaufland si nu era nimeni la intrare sa verifice certificatele.

 • Păi ca să fie corectă treaba, să pună garduri și în magazinul lor, la raioanele nealimentare. La crătiți, bormașini, papetărie, șublere, topoare, curele de pantaloni și șampon de șparanghel!

 • Dar cu distanțarea fizica cum este? Exista o singura intrare, care este și ieșire.

 • Ignorați comentariul ui patronake, el nu gândește cu mintea lui.

 • Nu e nimic ciudat, e lăcomie românească: Kaufland vrea să aibă românii nevaccinati clienți și pentru asta au montat acele garduri anti-virus din sârma sudată

  Acum sa facem un exercițiu de imaginație: ce se va întâmpla dacă într-unul din magazinele astea va fi un incendiu, iar mulțimea de cumpărători care va trebui evacuată va fi forțată pe un culoar / o singură ușa?

  Aka: am învățat ceva din Colectiv sau nu?
  ISU pentru câte uși de evacuare a autorizat clădirea respectivă?

  și toleram măgăria asta doar pentru profitul lor..

 • Aftere, la mishtouri nu ne intrece nimeni. Mai ales cand nu spui nimic.

  Eu am intrebat ceva clar: DE CE ne obliga astia sa ne vaccinam ?! Asta in acceptiunea geneticienilor consacrati de pe aici.
  Deci ?!

 • Supărare mare. Au descoperit liberii utilitatea libertății. Predispoziție la supunere? Bună asta! Unii nu ar fi existat deloc dacă părinții sau bunicii lor nu s-ar fi supus unei reguli puse de un nebun cu interzicerea avorturilor. Ar fi fost mai bine dacă își manifestau libertățile atunci că apoi și-au tratat progeniturile ca pe poveri nedorite și asta se vede din plin în manifestările acestora acum. Se simt amenințați de toate alea și toată lumea vrea să-i închidă în dormitor sau să-i pună la colț doar așa din răutate gratuită. Trezirea! Mâna (nu burta) pe carte!

 • Facturi externe, ai grijă! Se anunță varianta Botswana și nu are legătură cu moneda! Cică ar face prăpăd în special printre cei vacginați. Sper să fie doar un zvon. Sănătate maximă.

 • Unu, privim lucrurile din unghiuri diferite. Nu a existat niciodată în istoria modernă a României o politică pro-viață de creștere a natalității românilor și de românizare așa cum a fost în regimul lui Ceaușescu…

 • Daca fac bine, de binele asta sa aveti parte…

 • Nu.
  NU mi-ai raspuns la intrebare.
  Lasa divagatiile.
  Spune CLAR……DE CE NE VREA SISTEMUL VACCINATI ?! Care este SCOPUL ?!

 • Pixelul Albastru.
  Pro viață? Nu. Pro supunere necondiționată la multe reguli inumane. Da.
  Românism? Nu. Denaturarea istoriei în așa fel încât unii au ajuns să se creadă descendenții zeilor. Da.
  Rezultatul este discrepanța între ce suntem și ce credem că suntem.

 • Ceașcă, dacă dorești să-l judeci corect pe Ceaușescu ar trebui să compari România înainte de a prelua acesta puterea cu România din decembrie 1989. Asta dacă chiar vrei să faci o analiză onestă!

 • Daca nu era Ceasca, eram cu 50 de inainte fata de ce eram in ’89, stai calm pixele.
  Mergi in Korea de Nord, daca iti e dor de sistemul de dinainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.