„Facem Zona Metropolitană Buzău!”. Cine va intra aici

Toma a anunțat că în următoarele luni se va înființa Zona Metropolitană Buzău.

„Vor face parte orașul Buzău și comunele aflate la 20-25 de kilometri. În mare, aceleași din cadrul asociației de transport care operează Trans-Bus. Avantajul principal e unul de natură economică. Vom putea depune și obține mai multe proiecte cu fonduri europene”, a anunțat primarul Buzăului.

Toma speră că va fi ajutat în aceste demers de Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău. De altfel, înființarea Zonei Metropolitane Buzău, figurează la punctul 3 al pactului de dinaintea alegerilor dintre Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău.

Prima dată s-a discutat la Buzău de necesitatea înființării Zonei Metropolitane pe timpul măsurilor luate de guvern împotriva coronavirus. Atunci, pentru câteva zile, guvernul a anunțat că nu e nevoie de declarație pentru cei aflați în interiorul unei zone metropolitane.

Zona Metropolitană Buzău: mun. Buzău, Mărăcineni, Vadu Pașii, Costești, Vernești, Maxenu, Stâlpu, Smeeni, Gălbinași, Săpoca, Merei, Poșta Câlnău.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Facem Zona Metropolitană Buzău!”. Cine va intra aici

 • Mai bine ai face un spital. Municipal sau metropolitan. Ca ne ducem cu totii la București fie ca suntem din municipiu fie din satele din jur. Pentru orice boala ordinară. Dar o sa faci cum au facut si ceilalți ,,social-democrați,, : Vasile, Boscodeala, Dornică, Bârlă sau Ciolacu. Sau alții. Si de la alte partide.

 • 5 milioane de euro tocați aiurea pentru sport anul trecut; nu ajung pentru construirea unui spital, dar pentru întreținerea unuia, da.

 • Comuna Merei nu se califică pentru zona metropolitană , domnule Tereaca ?

 • @Nae,ne ducem la București la spital, din cauza medicilor din Buzău, incompetenți, a serviciilor, a aroganți cu care ești tratat de ei, s-a dus buhul în capitala, de „valoarea” medicilor buzoieni. Am fost martor, când un valoros medic din București, îl înjura pe un medic buzoian la telefon, pentru inepțiile debitate într-o fișă cu analize.

 • Cand am zis spital, m am referit și la faptul ca domnul primar sa angajeze medici pricepuți nu felceri, oameni empatici si nu niste insi pusi pe ciordit banii celor ce le calcă pragul, cerandu-le șpagă de la obraz. Nu m am referit doar la o clădire noua si foarte bine utilata. Pentru ca un spital adevărat e facut din oameni: infirmiere, doctori, asistente și brancardieri. Niște unii îmbrăcați în halate si o clădire veche sau noua cum e maternitatea cu o tabla pe care scrie cu vopsea spital si patronată de moș neagu si consiliul lui județean, nu inseamna nimic. Toti pesedistii lui votanți, tot la București merg.

 • @Nae
  Avem nevoie de spital, dar avem nevoie si de medici buni. Ca sa ai medici buni, ai nevoie de un oraș curat, modern, cu infrastructura buna, care sa atraga acei medici.

 • Ati vazut vreo dorința de a face spital? Vreo atragere de investitori? Stati sa vedeți următorii 4 ani ..praf și sărăcie, Gica si Nae, aveți mare dreptate

 • Eu am decis sa ma mut in Bucuresti, voi de ce nu faceti la fel? In Bucuresti sunt mult mai multe femei decat barbati, doctori buni, bani mai multi, cluburi si discoteci, etc.

 • FONDURI EUROPENE ???? ZERO ,ZERO

 • @Costa , facem deci cerere la noul primar al Bucureștilor , la don’ Neicusoru , să ne primească și pe noi , toți buzoienii , în zona lor metropolitană ? Mare ți-e grădina , Doamne !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.