„Faceți-o pentru copiii din Buzău!”. Situație de criză

Șefa secției Pediatrie din Spitalul Județean a apărut azi în fața presei din Buzău alături de managerul Claudiu Damian.

Cei doi au transmis o rugăminte celor 19 medici pediatri din jud. Buzău.

„Avem o situație de criză. Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Sunt patru gărzi pe lună în care nu avem medic la Pediatrie. Atât la urgențe, cât și în spital. Facem un apel către acești 19 pediatri să vină să ne ajute până găsim medici de specialitate pe care să-i angajăm”, au transmis cei doi.

„E o situație dificilă, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Două tinere doamne medic au intrat în prenatal, iar o a treia, o doamnă pensionară care ne-a ajutat mult, nu mai poate face gărzi din pricina vârstei. Am rămas din cei șapte medici, doar cu patru”, a explicat managerul Damian.

Probleme sunt pentru patru zile din lună. „E vorba de intervalul dintre ora 15.00 și 08.00. Până la 15.00 e medic, golul apare în aceste patru zile după ora 15.00”, a anunțat dr. Gina Anica.

Un gol a fost de exemplu în seara zilei de marți, când mai mulți pacienți au reclamat situația către buzoienii.ro
Dr. Gina Anica: „Noi, cei patru medici care am rămas facem cinci găzi pe lună, uneori chiar șase. Dar, mai mult, nu se poate, e inuman. Plus că dacă se întâmplă să greșești o dată, se face un scandal cât casa

„Căutăm doi doctori pediatri pe care să-i angajăm pe perioadă nedeterminată. Ar fi buni și pe perioadă determinată, dar mă tem că nu vom găsi așa. Să vă mai spun ceva. Dacă, să zicem, printr-o minune, că am găsi patru pediatri aș face la un fel și i-aș angaja pe toți. Că să nu mai avem probleme nici pe viitor. Dacă nu sunt din Buzău le oferim și o mie de lei pe lună, bani de cazare sau le decontăm transportul. Plus două salarii timp de șase luni”, a anunțat Damian.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

2 comentarii la „„Faceți-o pentru copiii din Buzău!”. Situație de criză

  • problemele sunt mult mai multe. nu doar sectia pediatrie este fara garzi acoperite, sunt si altele, iar gaurile sunt numeroase. se lucreaza in conditii de avarie. daca doctori sunt din ce in ce mai putini, se fac angajari pe banda rulanta pentru alte categorii de personal.un colos cu picioare de lut este spitalul

  • Pai solutia e simpla: incercati sa mai angajati medici si de la alte partide, sau fara partid, nu doar de la PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.