„Faceți parcarea supraetajată pe care v-ați angajat s-o construiți!”

A fost un schimb apreciat drept dezavantajos de opinia publică pentru Primăria Buzău, făcut în ultimul mandat al primarului Boșcodeală.

Municipalitatea a dat terenul generos din zona băncilor, la schimb cu imobilul în care își are acum sediul Poliția Locală.

Ăsta e terenul, folosit (după realizarea schimbului) de familia Brebeanu ca parcare
Asta e casa cedată de familia Brebeanu în schimbul cu Primăria Buzău

Totuși, dezechilibrul acestui schimb se putea atenua dacă familia Brebeanu ar fi făcut ce s-a angajat în contractul de schimb: realizarea unei parcări supraterane. Există clauză explicită în contractul de schimb, numai că, ghinion, cei din Primăria Buzău n-au trecut și o dată limită de realizare a parcării supraterane.

Foto arhivă, de la un articol în care oamenii de afaceri anunțau realizarea parcării supraterane. Anii au trecut, dar parcarea supraterană n-a mai apărut. Nici măcar nu s-a asfaltat cea de la nivelul solului

Braserie în loc de parcare ?

Mai nou, familia Brebeanu a depus, printr-una din firmele pe care le controlează (prin interpuși), proiect la primărie de realizare a unei braserii pe terenul pe care ar fi trebuit construită parcarea supraterană.

Astăzi, consilierii locali au respins PUD-UL (Planul Urbanistic de Detaliu) pentru braserie. Explicația a dat-o dnei Coca (recepționeră la hotel, fata în casă, băgată la înaintare în firmele cu care familia Brebeanu își face afacerile) chiar primarul Toma.

Dna Coca a venit la ședința CLM și a cerut socoteală la finalul ședinței pentru respingerea PUD-ului pentru braserie

C-tin Toma către dna Coca: „Motivul respingerii proiectului pentru braserie e că acolo, pe acel teren, trebuia construită conform contractului de schimb o parcare supraterană. Construiți întâi parcarea și reveniți apoi cu braseria”

Ghinion pentru unii oameni de afaceri care au făcut în trecut afaceri convenabile pentru ei, dar dezavantajoase pentru Primăria Buzău. Cu Toma nu prea le mai merge!

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„Faceți parcarea supraetajată pe care v-ați angajat s-o construiți!”

 • Da, da. Toma cel corect…
  Unii înfloresc în afaceri (vezi Troia Construct și alții), iar alții ofilesc, în funcție de cine este la butoane.
  Adevărul este undeva, la mijloc.
  Dar primăria câte locuri de parcare noi a făcut? Cele trasate cu marcaje pe străzile și parcările vechi nu se pun, pentru că oricum erau folosite ca parcare, doar că nu încasa primăria niciun ban.
  Și, apropo, de ce au nevoie gardienii publici de un sediu așa de mare??? În schimb, la Evidența populației este spațiul este insuficient.

 • Toma poate fi dat în judecată, deoarece nu este un motiv de respingere faptul că se construiește altceva înaintea parcării.
  Dacă în contract nu este prevăzută o dată clară până la care trebuie făcută parcarea, atunci Toma nu poate respinge PUD-ul.
  Să nu uităm că tot un pesedist a fost de acord cu acest schimb, iar ca ăsta mai sunt și altele.

 • Dnule Radu, vă dau cel puțin zece locuri din oraș în care era pământ și acum e parcare asfaltată. Când doriți, veniți cu mașina și promit că vă duc.

 • Tereacă, locuri noi, spații nou amenajate, nu vechile spații folosite că parcare. Nimic supraetajat? Dacă stăm după „investitori” nu o să avem așa ceva în oraș prea curând.

 • Da, terenuri de pământ pe care s-a pus în premieră asfalt.

 • Din câte se vorbește prin târg, Brebenii au cam terminat bănuții, prietenii știu de ce, iar pe la bănci și-au luat flit, așa că parcare nu o să vedem prea curând. Cât privește intenția pentru construcția unei braserii…banii vin din altă direcție…datoriile trebuie plătite, iar CB nu este prea răbdător, nu Ninele?

 • Nu stiu daca ar putea castiga un proces cinstit… dar traim in Romania, stim cu totii ca justitie e doar necinstita si da decizii in functie de interesele grupului mafiot de care apartin si in functie de ce clan are mai multa putere in momentul „judecatii”.
  In fond, primarul are dreptate, conform contractului asa ar trebui sa fie ordinea, intai vii sa ceri PUD si AC pentru parcarea din contract si apoi pentru ce alte constructii mai vrei tu.
  Daca face acolo alte constructii, cum va mai face parcare? Nu e clara intentia?

 • Aveți sa-i reproșați ceva lui Toma ?
  Rușine sa vă fie!

 • @Lili, închină-te la Dumnezeu, nu la Toma ori la alt chip cioplit.
  Toma numai imaculat nu este. A venit la primărie plin de datorii, iar, de ceva vreme, este pe plus. Dintr-un salariu de primar?
  Cât despre familia de „investitori”, nu este singura din oraș care a profitat de „slăbiciunea” administrației locale. Când dețineau trustul de presă era bună, pentru că Toma își făcea reclamă.
  Nu țin partea nimănui, doar remarc faptul că ei se ceartă, uneori de ochii lumii, iar noi, cei mulți, pierdem. În fiecare zi…

 • Radu sa vorbim de contractul propriu-zis ,adică de construirea parcării supraterane care trebuia făcută de Brebeanu,nu de alte lucruri….Alte lucruri nu își au locul aici….La obiect,restul este gargara ….

 • Păi, dacă tot o arde Toma pe moralistul, să ne prezinte contractul încheiat de primărie cu „investitorii” în cauză. La fel ar trebui prezentate toate contractele primăriei.
  Numai că, administrația Toma nu este transparentă.

 • Sunteti in eroare! Intrati pe SEAP, search Primaria Buzău, și găsiti toate contractele și toate documentațiile. Aveti ce citi saptamani sau chiar luni la rand.

 • Tereacă, tu ești în eroare! Pe SEAP sunt achizițiile publice. Eu nu mă refeream la astea, ci la contractele încheiate cu persoane fizice sau juridice.

  P.S. Nimic despre „marea unire”? S-a fâsâit sau contează cine numără voturile?

 • D-le Radu, se vede de la o poșta ca sunteți „Gică Contra”. Dacă vă sunt prezentate rezultatele unui mandat si jumătate din era Toma la primărie, găsiți CONTRA argumente pe care ar trebui să le probați, ceea ce nu se întâmplă! Așa că mai bine ați veni cu propuneri concrete ca lucrurile să meargă mai bine în oraș! Sunt multe de făcut care n-au fost făcute în cele cinci mandate boșcodiste! Când începe să mearga treaba trebuie să se găsească câțiva cârcotași să ďenigreze și să se erijeze în posesorii adevărului suprem!

 • Radu, doar o remarca:
  Daca un om spune ca vorbeste cu Dumnezeu, se zice ca e crestin, mare credincios, un exemplu !
  Daca un om spune ca a vorbit Dumnezeu cu el, se zice ca e nebun !

  Trage tu concluziile cu inchinatul la orice….zeu virtual.
  Haideti sa iesim odata din preistoric si medieval.

 • @Andrei, sau să spună Toma, nu sunt contra la ceea ce se face bine. Fiecare are dreptul la propria opinie. Nimeni nu deține adevărul absolut și mai ales un politician.
  Unii pur și simplu nu pot să vadă departe. Nu îi cunosc pe investitorii cu parcarea, dar nu sunt singurii care nu sunt pe placul lui Toma pentru că contribuie cu nimic sau nu l-au susținut. Ori ești cu el, ori ești împotrivă.

 • Radu tu cred ca ești de la PNL. Mereu ai ceva de comentat. Cuvinte de lauda nu am văzut prin comentariile tale

 • @Radu, gata, ti s-a pus eticheta, esti de la PNL. Adica dracul gol intre sfinti!
  @Tereaca, Radu are dreptate, transparenta nu consta in contractele de pe SEAP. Ala are alt rol. Iar la primaria Buzau numai despre transparenta nu se poate vorbi …. Admir consecventa cu care iei apararea gasti de sfinti!
  Iar despre parcare, nici eu n-as investi in ea. In zona nu este aglomerat decat de luni pana vineri, intre 9 si 17, in rest, locuri de parcare moca, garla! Dealtfel nici in timpul saptamanii nu e complet ocupata. Nerentabil!
  E bataie pe locurile primariei, care costa 2 lei ora si ma intreb cat de nabab sa fii ca sa vii la serviciu cu masina, sa lucrezi la stat si sa platesti zilnic 16 lei la parcare? Sau….
  Ceea ce nu pricep eu este de ce, daca investitia in vederea caruia a fost concesionat terenul nu a fost realizata, nu i se ia terenul inapoi? Sau e in proprietate si ala a promis doar pe vorbe ca face parcare? Atunci … prinde hotul, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.