Factură lunară de 74 milioane lei vechi la curent! „Nu voi plăti!”

Factură uriașă la energie pe luna ianuarie:

74 milioane de lei vechi – primită azi de proprietara unui mic restaurant de pe Șos. Brăilei (la poarta fostei Metalurgica).

În ianuarie, același restaurant a plătit 16 milioane, „oricum, mult față de lunile precedente. Dar acum a venit bomba: 74 de milioane! De 4, 5 ori mai mult decât luna trecută”, se plânge femeia.

„Vă dați seama că nu am cum să plătesc o asemenea factură”, spune femeia, îngrijorată de spectrul închiderii afacerii. „O să-i dau în judecată, nu se poate așa ceva, un preț de 4,02 lei pe KWh!”

Ce s-a întâmplat

Pentru restaurant, femeia nu ia curent direct de la furnizor, ci printr-un intermediar, firma Maestro SPRL -care se ocupă de falimentul fostei fabrici Aromet. Mai exact, restaurantul e legat la rețeaua electrică a fostei fabrici.

Pentru luna ianuarie, reprezentanții firmei de insolvență ar fi omis să comunice către furnizor solicitarea de energie, astfel că de la 0,8 lei/kwh, tariful perceput de furnizor s-a majorat de cinci ori (!), până la 4 lei/kWh (!)

Eroarea firmei de insolvență poate duce însă fa falimentul restaurantului femeii. Cu inima la gură stau acum și locatarii blocului muncitoresc de la fosta Metalurgica. Și ei vor primi facturi la curent cu același preț per kWh, de cinci ori mai mare!

În această seară, urmează să se afișeze la avizierul blocului sumele de plată la energie. Locatarii stau ca pe ace, speriați că facturile vor depăși 5 milioane de lei vechi (pe luna ianuarie) pentru o cameră de cămin muncitoresc.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Factură lunară de 74 milioane lei vechi la curent! „Nu voi plăti!”

  • Sunt cazuri izolate dar si multa propaganda ! La tv apare mereu o batranica ,care se plange de factura de curent de 400 lei . Eu nu inteleg pe ce consuma doi pensionari 400 kw pe luna . Eu ca stau la casa si nu consum mai mult de 120 kw pe luna iarna . Vara am consum pe la 150 kw ca mai merge un aparat de sudura ,abricht sau alt utilaj pe care il poseda orice om ce sta la curte .

    Răspunde
  • Astea cu falimentul sunt ” realizarile” știm noi cui!! „Somnul rațiunii naște monștri !!!” La buget este mai simplu : Nu se vede și noțiunea de faliment, la propriu, nu o prea întâlnim!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.